Akrabası Suriye'ye Dönünce Çocuklarıyla İnşaata Sığındı - Son Dakika
Yerel

Akrabası Suriye'ye Dönünce Çocuklarıyla İnşaata Sığındı

Akrabası Suriye\'ye Dönünce Çocuklarıyla İnşaata Sığındı

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Akçakale'de yanına sığındığı teyzesi Suriye'ye dönen kadın, iki çoğuyla Şanlıurfa'da bir inşaatta yaşamaya başladı.

06.11.2014 11:18  Güncelleme: 11:36

EŞBER AYAYDIN - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Akçakale ilçesindeki teyzesinin yanına sığınan Suriyeli Meryem Muhammed Halef, akrabaları Suriye'ye dönünce iki çoğuyla Şanlıurfa'da bir inşaata sığındı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak komşu ülke Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, yaşam için yeni bir sayfa açma ümidiyle hayata tutunuyorlar.

Suriye'nin Rakka kentinde eşi ve çocuklarıyla mutlu bir hayat süren Halef, eşini kaybetmesinin ardından bir yıl önce Akçakale'ye gelerek, teyzesinin yanına yerleşti.

Teyzesinin ülkesine geri dönmesi üzerine iki çocuğuyla sokakta kalan Halef, çocukları ve kardeşiyle geldiği Şanlıurfa'da kalacak bir yer bulamayınca Haleplibahçe Mahallesi'ndeki bir kafeterya inşaatına sığındı. Battaniye ve bezlerle çevirmeye çalıştıkları kısımda yaşamaya çalışan aile hayırseverlerin yardımlarıyla ihtiyaçlarını karşılıyor.

Halef, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini kaybetmesinin ardından korkuyla çocuklarının canını kurtarabilmek için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Kendilerinden daha önce Akçakale'ye gelerek kiraladıkları evde yaşayan teyzesinin yanına yerleştiklerini anlatan Halef, "Yaklaşık bir yıldır teyzemin yanında kalıyorduk. Onlar yeniden Suriye'ye dönme kararı aldılar. Bunun üzerine çocuklarım ve kardeşimle Şanlıurfa'ya geldik" dedi.

Birkaç gün kalacak yer aradıklarını, bulamayınca da bir inşaata sığındıklarını ifade eden Halef, havaların soğuması üzerine yaşam şartlarının ağırlaştığını belirtti.

Kardeşinin iş aradığını vurgulayan Halef, "Henüz bir iş bulamadı. Kalacak bir yer bulamadığımız için 10 gündür burada yaşıyoruz. Geceleri çok soğuk oluyor. Çocuklarımın hasta olmasından korkuyorum. Biran önce sıcak bir yuvaya kavuşmak istiyorum" diye konuştu.

Hayırseverlerin kendilerine yardımcı olduğunu aktaran Halef, yetkililerin kendilerine ısınabilecekleri bir yer konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Rakka'da işlettiği terzi dükkanı IŞİD militanları tarafından yıkılan ve çatışmalarda ailesini kaybeden Sevba Ahmet ise kimsesi kalmayınca halası Meryem Muhammed Halef'in yanına geldiğini anlattı.

Yaklaşık 10 gündür Şanlıurfa'da bulunduğunu belirten Ahmet, ne yapacağını bilemediğini kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akrabası Suriye'ye Dönünce Çocuklarıyla İnşaata Sığındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement