Akşehir'de İtfaiyecilik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de İtfaiyecilik Haftası Etkinlikleri

Akşehir\'de İtfaiyecilik Haftası Etkinlikleri

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Akşehir İtfaiye Merkezi; 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasındaki “İtfaiye Haftası” münasebetiyle bir tören düzenledi.

25.09.2014 18:07

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Akşehir İtfaiye Merkezi; 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasındaki "İtfaiye Haftası" münasebetiyle bir tören düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Akşehir İtfaiye Merkezi, "İtfaiyecilik Haftası"nı düzenledikleri bir dizi etkinlikle kutladı. Akşehir İtfaiye Merkezi'nde yapılan törene, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, itfaiye erleri ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, itfaiyenin önemli bir görev yaptığına değinerek "İtfaiye teşkilatı, görev olarak 24 saat uyanık olan, vatandaşımızın can ve malına zarar verebilecek yangın, sel, trafik kazası gibi arzu edilmeyen ama olduğunda da ihtiyaç hissedilen süratle ulaşılması gereken çok önemli görevi ifa eden bir teşkilattır. Hepimiz görev yaptığımız yerlerde böyle bir acı vuku bulduğunda ve biz vardığımız da fedakar itfaiyemizin zaten çoktan olay yerine ulaşmış olduğunu, o dumanın, ateşin o afetin içerisinde canla başla mücadele ettiklerine tanık oluyoruz. Hakikatten özverili bir görevi ifa ediyorlar. Bu nedenle onları kutluyoruz" dedi.

YENİ ARAÇ MÜJDESİ

İtfaiyeciliğin farklı bir alan olduğunu ve insanların ölümle burun buruna olduğu anlarda müdahale edildiğinin altını çizen Başkan Akkaya, "İtfaiyecilerimiz çok kutsal ve önemli bir görev yapıyorlar. Tabii ki her görev kutsaldır buna inanıyoruz. İnsana yapılan her görev kutsal ama itfaiyecilik gerçekten meşakkatli bir görev. İnsanların en zor anında, tabi olduğu, maruz kaldığı kaza bela anında tabiri caizse ölüme çok yaklaştığı bir anda müdahale ediyorsunuz ve Allah'ın izniyle kurtarıyorsunuz. Bu gerçekten unutulamayacak ve göz ardı edilemeyecek bir konu. Bu vesileyle, ben tüm itfaiyecilerimize hayırlı görevler diliyorum, kazasız belasız görevinizi tamamlamanızı diliyorum" dedi.

Büyükşehir Yasası ile Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlanan Akşehir İtfaiye Merkezi'ne önümüzdeki günlerde yeni araç geleceğinin müjdesini veren Başkan Akkaya, "Büyükşehir Belediyemiz yeni bir yapılanmayla hem personel sayısını hem de araç sayısını artırıyor. Büyükşehir Yasası ile ilçelerdeki itfaiye personeli ve araç gereçleri de Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız bu geçişlerle itfaiye personelinin yaklaşık bine ulaştığını söyledi. Büyükşehir Belediyemiz bu nedenle yeni donanımlı araçlar aldı ve önümüzdeki günlerde bu araçlar ilçelere gönderilecek. Ben bu meşakkatli ve bir o kadar da kutsal bu görevde İtfaiye Daire Başkanımız başta olmak üzere bütün ekibini, Akşehir İtfaiye Müdürümüz ve bütün personelini tebrik ediyor ve onlara kazasız belasız güzel çalışmalar diliyorum" diye konuştu.

ŞEHİT OLAN İTFAİYE ERİNİN AİLESİNE PLAKET

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici de yaptığı konuşmada, Türkiye'ye örnek olacak bir projeyle 'Gönüllü İtfaiyeciler Derneği'ni kurduklarını söyledi. İşbitirici, "Bu dernekle, gönüllü itfaiyecilikte neler yapabiliriz, itfaiyecilere nasıl katkı sağlayabiliriz gibi çalışmalar yapıyoruz. Takdir edersiniz ki her beldemizde, her ilimizde her gün yangın çıkmamakta. Ama o bölgede mutlaka olağan üstü olaylara karşı bizim hazırlıklı olmamız gerektiği için bunu gönüllü itfaiyecilik çalışmasıyla çözmeyi hedefledik ve bu projemizi aratarak sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Daire Başkanı Cevdet İşbitirici Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin bir çok ilden daha üstün donanım, ekipman ve personele sahip olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından, Akşehir İtfaiye Merkezi itfaiye erleri tarafından kapalı alanlarda yangına müdahale, araçtan kazazede kurtarma, araç yangınına köpükle müdahale ve Kurtarma ipi ile 15 metre yüksekten inme gösterileri sunuldu. İtfaiye erlerinin bu gösterileri katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Törenin sonunda emekli olan İtfaiyeci Sadık Servi'ye, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici tarafından, Akşehir'deki gönüllü itfaiyeciler adına AKADEMİK Kulüp Başkanı Bayram Çini'ye Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından, 2002 yılında Akşehir'deki bir yangına müdahale ederken düşerek şehit olan şehit itfaiye eri Adem Emir'in ailesine de Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin tarafından plaket verildi. Tören şehit itfaiye eri Adem Emir ile görevi başında şehit olan tüm itfaiye personeli için yapılan dua ile son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de İtfaiyecilik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement