Akü Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi - Son Dakika
Yerel

Akü Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi

AKÜ Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi, 30 üniversiteden yaklaşık 500 öğrenci ve 7 üniversiten 50 öğretim üyesinin katılımıyla başladı Karın ağrısı, öksürük, kasık ağrısı, baş ağrısı ve baş ...

01.11.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi, 30 üniversiteden yaklaşık 500 öğrenci ve 7 üniversiten 50 öğretim üyesinin katılımıyla başladı.

Kongrenin açılışında konuşan AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Songur, 3 günlük çalışmada semptom yönetimi temasının üzerinde durulacağını bildirdi.

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, hastanın hekime başvurma nedenleri konusunda öğrenci ve misafir öğretim üyelerinin sunumlarının yer alacağını bildiren Songur, öğrencilerin bu çalışmayla prtatiklerini artırma imka elde edeceğini söyledi.

Karın ağrısı, öksürük, kasık ağrısı, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi toplumu yakında ilgilendiren konular hakkında çalıştaylar yapılacığının bilgisini veren Songur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Konferansta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Sinem Canan ve Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Serkan Karaismailoğlu 'Beynimizin sağlığı' ile ilgili sunumlar yapacaklardır. Çalıştaylarda ise batın ültrasonografi uygulaması ve EKG çekme, radyo terapi sütun açma ve pansuman yapma gibi konularda sunumlar yapılacak. Kongrenin üniversitemiz ve kentimizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz."

Kongrenin 6 oturum şeklinde yapılacağını anlatan Songur, toplamda da 19 sözlü sunum 1 konferans ve 16 çalıştayın yapılacağını aktardı. 30 üniversiteden yaklaşık 500  öğrenci ve 7 üniversiten 50 öğretim üyesinin 3 gün süreyle çalışmalara katılacağını ifade eden Songur, kongrenin tıp dünyasındaki gelişmelerin takibi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Açılış kokteyli ile başlayan kongrede AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, üniversitenin öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci yer aldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akü Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement