Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.FİNİKE Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr.

29.11.2012 13:26

Foto: Müzeden fotolar

===

Finike Devlet Hastanesi'ne çene röntgeni cihazı

FİNİKE Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Abdullah Konak, hastanede panoramik çene röntgeni cihazının hizmete girdiğini söyledi. Devlet hastanesinde 3 diş hekiminin görev yaptığını belirten Konak, hastaların panoramik çene röntgeni için il merkezine ya da özel görüntüleme merkezlerine gitmek zorunda olduklarını hatırlattı. Konak, "Yeni cihazla hastalarımızın ihtiyacı ilçemizde karşılanacak. Batı Antalya bölgesinde ilk defa hizmet verecek panoramik röntgen, ilçenin yanı sıra Kumluca, Demre, Kaş ve Elmalı ilçelerine de hizmet verecek" dedi.

Panoramik röntgenin işlevi hakkında bilgi veren Dişhekimi Feray Tekintürk ise "Cihazla hastalarımızın ağzındaki tüm çürükler, dolgu yapılması gereken dişler, kanal tedavisi uygulanması gereken dişler ve gömülü olan 20'lik dişlerin tespiti mümkün. Vatandaşlarımız yılda bir defa da olsa çekim yaptırarak dişlerindeki sorunları erken teşhis ettirme imkanına sahip olacak. Cihazla tek seferde tüm çenenin röntgenini çekildiği için hastalar daha az radyasyona maruz kalacak" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başta beyaz önlüklü hastane Başhekimi Abdullah Konak, yanındaki Diş Hekimi Feray Tekintürk, Mali Hizmetler Müdürü Refik Akten. Cihaz kontrolü yapılırken

===

15 bin öğrenciye diş fırçası

FETHİYE Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm ilköğretim okulu öğrencilerine toplam 15 bin diş macunu ve fırça dağıttı. Atatürk İlköğretim Okulu anasınıfında başlayan dağıtıma Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur da katıldı. Diş Hekimi Çağatay Aras dağıtımlarda öğrencilere diş fırçasının kullanımı, gün içerisinde ne zaman kullanılması gerektiği konularda bilgi verdi.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Tuna, Fethiye Belediyesi'nin her yıl öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıttığına işaret ederek, "Ağız ve diş sağlığı çocuklarımız için çok önemli. Bu etkinliği gerçekleştiren ve çocuklarımızın sağlığını düşünen Fethiye Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi. Dişhekimi Çağatay Aras ise küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazanılmasının önemine işaret ederek, bu konuda öğretmenler ile anne-babalara da görev düştüğünü belirtti.

Dağıtımlara katılan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur da, "Belediye Başkanımızın öncülüğünde her sene öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıyoruz. Dağıtım esnasında verilen 15'er dakikalık eğitimler kalıcı oluyor. Fethiye'deki tüm okullardaki öğrencilere 15 bin diş fırçası ve macunu dağıtacağız" diye konuştu.

FETHİYE, (DHA)

Foto: Diş fırçası dağıtımından

===

MHP'de yaprak dökümü sürüyor

MHP Isparta İl Yönetimi'nin kendileriyle ilgilenmediği gerekçesiyle Keçiborlu'ya bağlı Aydoğmuş Belediye Başkanı Ramazan Zülüflü'nün ardından Özgüney Belediye Başkanı Mehmet Doğan da MHP'den istifa ettiğini açıkladı. Doğan, istifa dilekçesinin MHP Yalvaç İlçe Teşkilatı'nda bekletildiğini, bu esnada da MHP İl Yönetimi'nin, kendisini partiden ihraç ettiğini, bu durumun etik olmadığını söyledi.

Parti yönetiminin MHP'li belediyelerin sorunlarına ilgisiz kalmasından ötürü 22 Kasım Perşembe günü istifa dilekçesini Yalvaç İlçe Başkanı Abdullah Aytaç'a verdiğini belirten Doğan, 'Başkanım bana istifamı kabul etmeyeceğini, beklememi, konuyu il yönetimi el görüşeceğini söyledi. Ancak pazartesi gününe kadar sonuç alınamayınca istifa dilekçemi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'a faksla ilettim" dedi.

Ardından Yalvaç İlçe Başkanı Abdullah Aytaç, eski başkan Hasan Keçeci, Yukarıkaşıkara Belediye Başkanı Mustafa Bıçaklı ve bazı partililerle partide durum değerlendirmesi yaptıklarını anlatan Doğan, "Beklememi, bu işin çaresine bakılacağını söylediler. Ben de Perşembe gününe kadar bekleyeceğimi ifade ettim. Ancak il yönetimi beni partiden ihraç etme kararı almış. Partinin bu tavrını etik ve şık bulmadığımı söylemek istiyorum" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Mehmet Doğan

===

GÜNLÜ

5 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 5 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cuma) 08.00-11.30 ile 13.00-17.30, yarın, pazar, pazartesi ve salı günleri 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Varlık Mahallesi 173, 179 sokaklar, Teomanpaşa Caddesi, Hızır Reis Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı'nın bir kısmı, Bahçelievler Mahallesi 138, 139, 140, 141 sokaklar, Altındağ Mahallesi 157, 162, 163, 166, 170 sokaklar, Piri Reis Caddesi elektriksiz kalacak.

Yarın 08.00-17.00 saatleri arasındaki bir başka kesintiden Siteler Mahallesi 1318, 1319, 1325 1326, 1327 sokaklar, pazar günü aynı saatlerdeki kesintiden Siteler Mahallesi 1350, 1353, 1354, 1355, 1357 sokaklar ve civarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement