Aso Teknik Koleji Açıldı - Son Dakika
Yerel

Aso Teknik Koleji Açıldı

Aso Teknik Koleji Açıldı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de maalesef "bu çocuk adam olmaz bari bir meslek sahibi olsun" diye meslek lisesine gönderildiğini belirterek, "Yurt dışında ise durum çok farklı."

17.09.2012 13:24

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de maalesef "bu çocuk adam olmaz bari bir meslek sahibi olsun" diye meslek lisesine gönderildiğini belirterek, "Yurt dışında ise durum çok farklı. Matematik ve fen derslerinde başarılı olanlar bilinçli olarak teknik eğitimi seçiyorlar. Bu noktada köklü bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var" dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) ASO Teknik Koleji, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte açıldı.

Okulun açılışı için gerçekleştirilen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, iş adamları, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.

Özdebir, burada yaptığı konuşmada, bilim ve teknolojideki gelişmelerin ülkeleri yarışa soktuğunu Türkiye'nin de bu yarışta 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için ASO Teknik Koleji'nin önemli bir adım olduğu söyledi.

ASO Teknik Koleji'nin açılış sürecinde yurt dışında birçok ülkeyi gezdiklerini ve bu ülkelerin eğitim sistemlerini taradıklarını anlatan Özdebir, Avrupa ülkelerinde ulaşılması gereken hedefin "mesleki bilgi" olarak algılandığını, Türkiye'de ise öğrencilere bilgi verildiğini ancak eğitim verilemediğini savundu.

Bir ülkenin kalkınmasında en önemli unsurun insan kaynağı olduğunun altını çizen Özdebir, "İnsan kaynağı ne kadar kaliteli olursa o ülke o kadar başarılı olur, O zaman orta gelir tuzağından, cari açıktan kurtuluruz. Bunun için mesleki eğitim gerçekten çok önemli" diye konuştu.

-Taban puan 401, tavan puan 465 oldu-

Okulun Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) onay almasının üzerinden 54 gün geçtiğini dile getiren Özdebir, okulun 401 taban ve 465 tavan SBS puanı ile öğrencileri aldığını, daha sonra bu öğrencilerin yetenek testinden geçirildiğini burada da başarılı olanların okula yerleştirildiğini ifade etti.

Özdebir, seçkin öğrencilere sahip olmanın kendilerini hem sevindirdiğini hem de büyük bir sorumluluk yüklediğini belirterek, bu sorumluluğun altından ancak ailelerle birlikte kalkacaklarını, özellikle annelere bu noktada büyük görev düştüğünü söyledi.

-Öğrencilere ilk derslerinin ardından bilgisayarları dağıtıldı-

Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş de ASO Teknik Koleji'nin hem ASO'ya hemde 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne önemli katkılar yapacağını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından veli ve öğrencilere ilk ders verildi. Derste, herşeyin sevmeyle başladığı belirtilip, öğrencilerden hayal kurmaları ancak hayalperest olmamaları istendi.

Daha sonra Bakan Ergün ve ASO yetkilileri, ASO Teknik Koleji öğrencilerine verilmek üzere hazırlanan bilgisayarları, sahiplerine teslim etti.

Muhabir: İbrahim Yılmaz/ Recep Demir

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement