Balıkesir'de 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Balıkesir'de de kutlandı.

01.05.2011 18:02

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Balıkesir'de de kutlandı.

Bazı sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına mensup üyeler, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Çarşamba Pazarı'nda toplandı.

Kalabalık, Teknik Lise Caddesi'nden kutlamaların yapılacağı Atatürk Stadı'nın karşısındaki Kuvayi Milliye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grup, sloganlar atarak yürüdü.

Kutlamalara, CHP milletvekili adayları Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, Ahmet Akın, CHP il ve merkez ilçe örgütleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tabipler Odası, Balıkesir Üniversitesi öğrencileri ve bazı siyasi parti üyeleri de katıldı.

Kalabalık, polisin oluşturduğu güvenlik kapısında tek tek arandıktan sonra kutlamaların yapıldığı alana alındı.

Tertip komitesi adına Türk Harb-İş adına Ahmet Demirer, Eğitim-İş adına Hüseyin Semerci ve KESK adına Bahri Mercan birer konuşma yaptı. Demirer, barış, demokrasi, özgürlük ve savaşsız bir dünya için mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye'de 9. 5 milyon kişinin sigortalı olduğunu ifade eden Demirer,

"Bunların yaklaşık 4. 5 milyonu asgari ücretli. Yani yaklaşık 5 milyon insan bu ücretle hayata tutunmaya çalışıyor. İşsizin, asgari ücretlinin, çalışanın cebi boş. Peki o zaman arttığı söylenen milli gelir kimlerin cebine giriyor" dedi.

Konuşmaların ardından alandaki grup müzik eşliğinde halay çekip şarkılar söyledi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Balıkesir'deki 1 Mayıs, yerel sanatçıların verdiği konserle olaysız sona erdi.

- BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement