Bartın Üniversitesi'nden Konut Sorununa Çözüm Arayışı - Son Dakika
Yerel

Bartın Üniversitesi'nden Konut Sorununa Çözüm Arayışı

Bartın Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada kentte üniversitenin kurulması sonrası barınma sorununun yaşandığı tespit edilerek çözüm önerileri belirlendi.

26.02.2015 17:15

Bartın Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada kentte üniversitenin kurulması sonrası barınma sorununun yaşandığı tespit edilerek çözüm önerileri belirlendi.

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan editörlüğünde yapılan "Bartın Üniversitesi'nin Bartın Konut Piyasasına Etkileri ve Çözüm Önerileri" çalışmasında, üniversitenin kurulduğu 2007'den 2012'ye kadar şehrin nüfusunun yüzde 3,46, üniversite öğrenci sayısının da her yıl ortalama yüzde 25 arttığı belirtildi.

Kentte konut fiyatının ve kira bedellerinin oldukça yüksek olduğu ifade edilen çalışmada, şunlar kaydedildi:

"İlk olarak, emlak piyasasındaki darlık ve fiyatlardaki yüksekliğin ortadan kaldırılması için toplu konut yapımına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Yine özel sektörün yatırımlarıyla konut yapımı için üniversite, mülki idareler, mahalli idare kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içinde olmalıdır. Yurtlar ve diğer konutların fiyatları günün şartlarına uygun hale getirilerek ticari zihniyetin değişimi sağlanmalı, kiracı memnuniyeti ön planda tutulmalıdır. Son olarak konut üretimindeki karlılık oranı yüksekliği göz önünde tutularak, sektörün ilgisinin alana yönlendirilmesi, kentin geleneksel yapısı korunarak çok katlı binaların yapılmasına öncelik verilmesi sorunun çözümü için önemlidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın Üniversitesi'nden Konut Sorununa Çözüm Arayışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement