Başkan Özhaseki 2011'i Değerlendirerek 2012 Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Özhaseki 2011'i Değerlendirerek 2012 Projelerini Açıkladı

Başkan Özhaseki 2011\'i Değerlendirerek 2012 Projelerini Açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısı ile 2011 yılını değerlendirerek 2012 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.2011 yılında KAYMEK'e bağlı kurslardan 23 bin kişinin faydalandığını söyleyen Başkan Mehmet Özhaseki, "KAYMEK tarafından verilen kurslara, özel dershanelere gidemeyen öğrencilerimize, özel öğretmenler tarafından dersler verildi.

09.01.2012 13:59

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısı ile 2011 yılını değerlendirerek 2012 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2011 yılında KAYMEK'e bağlı kurslardan 23 bin kişinin faydalandığını söyleyen Başkan Mehmet Özhaseki, "KAYMEK tarafından verilen kurslara, özel dershanelere gidemeyen öğrencilerimize, özel öğretmenler tarafından dersler verildi. Senenin her günü Sosyal İşler ve İştirakler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Mimarsinan Günleri, 100'de Yüz Kayseri, geleneksel haline gelen Tiyatro Festivali gibi düzenlenen etkinliklerden 700 bin kişi faydalandı. Kütüphanelerimizden ise 200 bin öğrencimiz faydalandı" dedi.

Abdullah Gül Üniversitesi'nin kurulmasında öncü olduğunu ve bu konuda çok çaba sarf ettiğinin altını çizen Başkan Özhaseki, "Eğitim ve öğretimin merkezi olacak olan Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi için 25 hayırsever yaklaşık 1 milyon TL'lik bağışla katkıda bulunuyor. Önümüzdeki günlerde fakültelerin temeli atılacak" diye konuştu.

2011 yılının dolu dolu geçen bereketli bir yıl olduğunu söyleyen Başkan Özhaseki, 2012 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi:

"2012 yılında Erciyes, yatırım sıralamasında yine birinci sırada bulunacak. Erciyes'te yapılan çalışmaların tamamı 2 veya 3 yıl içinde bitecek. Bu yıl içinde ise Hacılar, Hisarcık ve Tekir bölgelerinde tüm işleri bitirmeyi hedefliyoruz.

Erciyes'e yapılacak oteller için şu ana kadar 200'e kadar otel yatırımcıları ile görüştük. Buraya gerçekten yatırım yapacak olan kişilerin gelmesini istiyoruz. Arsa alarak önümüzdeki günlerde iş yapacak diye düşünenlerin gelmesini açıkçası istemiyoruz. Erciyes Dağı'nda 13 ve 19 Şubat tarihleri arasında Erciyes Kar Şenliği düzenleyeceğiz.

Sivas Caddesi ile Üniversite arasında yapacağımız tramvay hattı 2012 yılında bitecek. Bazıları dünyanın en kötü tramvay hattını getirdik diye bizi eleştiriyorlar. Bu eleştirileri yapanlar dünyanın en iyi tramvay hattında yolculuk yapıldığını tam olarak bilmiyor. Beyazşehir ve İldem tramvay hattının temeli de bu yıl içinde atılacak.

Kayseri Mahallesi Projesinde ise 10 bin metrekare alanın istimlakı çözüldü. Bazı yerlerin hukuki sorunları devam ediyor ama onlar da kısa zamanda çözülecek. Kayseri'nin 50 yıl öncesini anlatan Kayseri Mahallesi Projesi tamamlandığı zaman keyifli bir mekan ortaya çıkacak.

Kale Projesi de bu yıl içinde start alacak ve ilk kazmayı yaz ortalarında atmayı düşünüyoruz. Kale içindeki bir kısım arkadaşlar taşındı. Geriye kalan arkadaşlar da Melikgazi Belediyesi'nden arsa aldılar ve bu arsada inşaatın yaz ayına doğru bitmesini bekliyoruz. Yaz ortasında kale içinde bulunan esnaf arkadaşlarımız da tahliye olacak.

Harikalar Diyarı'nda hayvanat bahçesi, su kayağı gibi bazı yerler bu yıl içinde tamamlanacak. Harikalar Diyarı'ndaki çalışmalarımız da 2013 yılı içinde bitecek. Burada da halkımızın eğlenerek vakit geçirebileceği bir mekan ortaya çıkacak.

Kültür Yolu Projesi ile Kayseri'ye gelen turistler açısından faydalı olacak. Kayseri'ye gelen bir turisti nerede gezdireceğimizi veya nerelere götüreceğimizi biz bile şaşırıyoruz. Bu proje kısa etap ve uzun etap olarak iki etaptan oluşacak. Bu yolda birkaç tane müze ortaya çıkacak.

Mimarsinan Parkı'nda Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi Selçuklu eserlerinin sergilendiği bir müze olacak. Kale Projesi'nde ise, burayı arkeoloji müzesi haline getirmeyi düşünüyoruz. Binlerce yıllık geçmişi olan Kayseri'de, yapılan kazılarda ortaya çıkarılan eserler burada sergilenecek.

Kayseri Lisesi ise müzeye dönüştürülecek. Burada öğrenciler alt katlarda zor şartlar altında eğitim ve öğretiminin sürdürüyor. Okulun boş alanlarına yeni binalar, spor merkezi ve yemekhane gibi yerler yapacağız. Öğrenciler yeni binalarda eğitim ve öğretim görecek. Lisenin ana binası ise Milli Mücadele Müzesi olacak. Ayrıca eğitim ve öğretim adına ne varsa burada sergilenecek.

Kiçikapı'da bulunan kilisenin de tahsisi için yazı yazdık. Burası da sergi ve konferans salonu olarak kullanılacak. Kiçikapı'da tarihi bir meydan daha ortaya çıkarılacak.

Doğu-Batı aksı olan Mimarsinan Kavşağı'nda bir trafik sıkışıklığı var. Burayı rahatlatacak olan Güney Korniş yolunun çalışması sürüyor. Bu yol, Ali Dağı'ndan Mimarsinan yoluna bağlanacak. Bu yolun hafriyatı ve asfaltı bizim tarafımızdan yapılacak. Viyadükler ise Karayolları tarafından yapılacak.

Askeriye ile 3 protokol imzalandı, 3 protokol daha imzalanacak. İmzalanan protokoller çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi'nin yanında bulunan askeri lojmanlar kaldırılacak. Askeriyeye yeni lojmanlar yapılacak. Hava İkmal arsaları Hisarcık ve Talas tarafında 15 metre kadar içeri çekilecek. Tel örgüler kaldırılacak ve askeriye için modern sınırlar çizilecek.

Üçüncü anlaşma ise Anatamir ile gerçekleşti. Osman Kavuncu Bulvarı'nın DSİ kavşağında yeni bir çalışma yapıldı. Düvenönü'ne gidecek olan araçlar sağ şeridi kullanacak. Kocasinna Bulvarı'na gitmek isteyen araçlar ise sol şeridi kullanacak. Burada uygulanan 3 şeritli yolun, trafiği rahatlatması düşünülüyor. İleriki zamanlarda da belki köprülü kavşaklar da gündeme gelebilir.

İmzalanacak 3 yeni protokol daha var. Askeriyenin şehir merkezinde 295 adet lojmanı var. Bütün bunları bize terk edecekler ve bu eskimiş binaların yerine modern lojmanlar yapacağız. Askerlik Şubesi kaldırılacak ve yerine modern bir bina yapılacak. Talas'ta bulunan İl Jandarma'nın binası da kaldırılacak. Bunlar sözleşme safhasında. Sözleşmeler yapıldıktan sonra Kartal Kavşağı yeniden düzenlenecek.

Üniversite'nin girişinin karşısında özürlüler kompleksi yapılacak. Bu yıl temeli açılacak ve özürlü vatandaşlarımızın daha rahat zaman geçirebilecekleri bir mekan sunulacak.

Kocasinan Bulvarı üzerinde bulunan inşaat malzemecileri taşınacak. İnönü parkının devamı yine park olarak düzenlenecek.

Yeni meydan projesinin ikinci etabı gerçekleştirilecek. Şu anki meydan düzenlemesi birinci etabı oluşturuyordu. Mevcut valilik çok tartışıldı. Şu ana kadar mevcut valiliği beğenen kimse çıkmadı. Yeni meydan projesinde mevcut valilik 40-50 metre geriye çekilecek. Eski tarihi ihtişamını yansıtan bir bina yapılacak. Adliye binası taşınacak. Hiçbir kamu kurumu bu binalara göz dikmesin. Bizim meydan projesinin 2. etabının bekleme sebebi Adliye'nin yeni yerine taşınmamasıydı. Eski Ahmet Paşa İlköğretim Okulu'nun bulunduğu yer de iki katlı otopark olacak. Türkiye'nin en güzel meydanı olacak.

Terminal taşınmayacak. Terminalde bulunan arkadaşların kavgalarından dolayı ben böyle bir şey söylemiştim. Ama yinede Erkilet ve Beyazşehir bölgelerinde yeni terminal yeri için çalışmalarımız var. Terminalin taşınması gündemde değil ama satılması gündemimizde bulunuyor.

Kızılırmak konusunda da ciddi çalışmalarımız var. Suyun nereden geleceği ve ne taraftan gezdirileceği konusunda proje çalışmaları sürüyor. Bu proje tamamlandığı zaman ilan edeceğiz. Ortaya çıkan tartışmalara göre yeniden şekil vererek hayata geçireceğiz. Bu hayalin, bu projenin peşini bırakmayacağız."

Başkan Özhaseki, 2011 yılının ufuktaki projeleri gerçekleştirmek adına ter dökülen bir yıl olduğunu, 2012 yılının ise hedefe daha da yaklaşılan bir yıl olacağını söyledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özhaseki 2011'i Değerlendirerek 2012 Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement