BDP'li Meclis Üyelerinden Protesto - Son Dakika
Yerel

BDP'li Meclis Üyelerinden Protesto

BDP\'li Meclis Üyelerinden Protesto

Van’ın Tuşba Belediyesi’nin BDP’li meclis üyeleri, İran tarafında çıkan çatışmada PKK’lının hayatını kaybetmesini bahane ederek meclisi terk ederken AK Partili meclis üyelerin de üzerine yürüdüler.

03.07.2014 22:38

Van'ın Tuşba Belediyesi'nin BDP'li meclis üyeleri, İran tarafında çıkan çatışmada PKK'lının hayatını kaybetmesini bahane ederek meclisi terk ederken AK Partili meclis üyelerin de üzerine yürüdüler.

Tuşba Belediye Meclisi Temmuz Ayı Mutat Toplantısı'na bugün de devam edildi. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçilirken, söz alan BDP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Fehim Oflas, Başkale'nin İran sınırında bulunan Esenyamaç köyü Sualtı mezrasında sabaha karşı askerlerle girdiği çatışmada bir PKK'lının öldürüldüğünü ileri sürerek bugünkü oturumu protesto edeceklerini belirtti. Oflas, yaklaşık 18 ay önce başlatılan çatışmasızlık girişiminin devamının sağlanması için BDP'li belediye meclis üyeleri olarak yapacakları protesto eylemine AK Partili Belediye Meclis üyelerinin de katılmasını istedi.

Daha sonra söz alan BDP'li bir meclis üyeleri, Kürt gençlerinin ölmesini istemediklerini söyleyerek AK Parti'yi faşizmlik yapmakla suçladı. Meclisi terk edeceklerini ifade eden üyeler, bugünkü oturumda alınacak hiç kararı tanımayacaklarını da vurguladı.

Belediye Meclisi Başkan Vekili Veysi Ebiri ise, faşizm kelimesinin muhatabına misli ile iade ettiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Tuşba halkının mecliste hizmet beklediğini dile getiren Ebiri, yıllardır yaşanan kanın durmasını en çok isteyen AK Partililer ve AK Parti hükümeti olduğunu ifade ederek, söylenenleri tasvip etmediğini kaydetti.

BDP'li meclis üyeleri, çıkacakları sırada yerinde kalkan AK Partili Belediye Meclis üyelerinin üzerine yürüdüler. BDP'li bir meclis üyesinin AK Partili meclis üyesine 'Sen konuşma ulan şerefsiz' diyerek bazı BDP'lilerle birlikte AK Partililerin üzerine yürümeleri üzerine yaşanan kısa süreli arbede, diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle son buldu. HDP'li meclis üyeleri daha sonra tehditler savurarak salonu terk ettiler.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Utku, polis ve askerin şehit edildiği zaman neden meclisi protesto etmediklerini ve kapatmadıklarını belirterek, "O zaman her asker ve polis şehit edildiğinde biz de meclisi kapatacağız ve BDP'lilerin de buna uymaları gerekir. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi değil, yerelde halkın hizmet beklediği bir meclistir. Tuşba halkı bizden hizmet bekliyor ve bizim her gün keyfi olarak çalışmalara ara vermek ve meclisi protesto etmek gibi bir lüksümüz yoktur" ifadelerini kullandı.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Utku, ayrıca BDP'lilerin 'Abdullah Öcalan barış sürecini başlattı' şeklindeki açıklamalarına da tepki göstererek, "Bu barış sürecini mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ancak katkı sunanlara da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

BDP'liler, salonu terk ederken, AK Partili Belediye Meclis üyeleri oturuma kaldıkları yerden devam ederek gündem maddeleri tek tek görüşerek karara bağladılar. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BDP'li Meclis Üyelerinden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement