Belediye Yıkım Ekiplerine Vatandaştan Destek - Son Dakika
Yerel

Belediye Yıkım Ekiplerine Vatandaştan Destek

Belediye Yıkım Ekiplerine Vatandaştan Destek

Van'ın Çaldıran İlçe Belediyesi yol yapım çalışmalarına aralıksız devam ederken, vatandaşların da yıkım ekiplerine büyük destek verdiği belirtiliyor.

23.05.2012 15:03

Van'ın Çaldıran İlçe Belediyesi yol yapım çalışmalarına aralıksız devam ederken, vatandaşların da yıkım ekiplerine büyük destek verdiği belirtiliyor.

Yol yapımına başlanması için öncelikle imar planına uygun olarak düzensiz yapılar yıkılıyor, altyapı ve kanalizasyon çalışmaları yapılıyor. Yıkım çalışmalarına Belediye Başkanı Ferman Yıldırım bizzat katılıyor. Geçen sene Lise caddesinde start verilen çalışmalar Fatih ve Cumhuriyet mahallerinde yoğunlaştı. Bir haftadan beri yıkım çalışmaları her iki mahallede hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Yıkım ekipleri gece geç saatlere kadar çalışıyor. Vatandaşların yıkımdan rahatsızlık duymadığı, hatta çalışmalara yardım ettiği belirtilirken, ilçenin tüm yollarının parke ve kilit taşı yapılacağı açıklandı.

Çalışmaları ilçe geneline yayacaklarını, vatandaşa söz verildiği gibi ilçeyi modern bir kent yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Ferman Yıldırım "İlçenin en büyük problemi altyapı ve yol sorunudur. Halkımıza bunlara yapacağımıza dair söz verdik. Çalışmalar geçen sene başladı fakat ilçemizin iklim şartları malum, kış mevsimi çok uzun geçiyor. Bizim çalışma süremiz beş-altı ay ile sınırlı. Bu sınırlı süre içerisinde yapılacakları en hızlı ve en güvenli şekilde bitirme uğraşındayız. Burada benim en büyük destekçilerim Çaldıran halkıdır. Halk bu güne kadar hep yanımızda oldu. Duvarını, ağılını, tandır evini yıktığımız vatandaşlarımız bizleri evlerine davet edip çay, kahve ikram ediyor. Türkiye'nin bir çok bölgesinde yıkım yapıldı, fakat bu denli bir dayanışma görülmedi. Halkımızla olan dayanışmanın dünyada örneği görülmemiştir. İlçe ahalisinin bu davranışlarına görünce onların bize olan güvenini boşa çıkarmamak,onlara en iyi hizmeti verebilmek için gece-gündüz farkı gözetmeksizin hep yeni şeyler yapmaya ve Çaldıranların birçok problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Bu halk en iyisini hak ediyor" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Yıkım Ekiplerine Vatandaştan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement