Bu Kahvede Sadece Deve Güreşi Videoları İzleniyor - Son Dakika
Yerel

Bu Kahvede Sadece Deve Güreşi Videoları İzleniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, deve güreşi meraklıları, kış boyunca her hafta sonu Ege ve Marmara’nın bir yerindeki güreşlere katılırken, güreşlere gidemeyen vatandaşlarsa kahvehanede deve güreşi vidolarını izliyor.

24.03.2015 16:23

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, deve güreşi meraklıları, kış boyunca her hafta sonu Ege ve Marmara'nın bir yerindeki güreşlere katılırken, güreşlere gidemeyen vatandaşlarsa kahvehanede deve güreşi vidolarını izliyor.

Burhaniye'de 70 güreş devesi beslenirken, bu develer kış boyu her hafta sonu Ege ve Marmara ve Akdeniz bölgesindeki güreşlere katılıyor. İlçede güreş devesi çokluğu dikkati çekerken, meraklıların sayısı da her geçen gün artıyor. Güreşleri izleme olanağı bulamayan vatandaşlar da güreşlere ait videoları izleyerek meraklarını gideriyorlar. Her güreşin videosunu aldıklarını anlatan kahveci Serdar Bozkurt, "Biz deveciler kahvehanesi işletmecisi olarak, 8 yıldır eski geleneğimiz sürdürmek için Ege, Marmara ve Akdeniz den bütün deve güreşlerinin kasetlerini alıp işyerimizde izliyoruz. Bu geleneğe az da olsa katkıda bulunuyoruz. İnsanlara deve güreşini sevdiriyoruz. Elimizden geldiği kadar Ege, Marmara ve Akdeniz de olan güreşleri kasetlerini alıyoruz. Müşterilerimiz her gün güreş izliyorlar" dedi.

Müşterilerden Hüseyin Geniş, "Burası deveciler kahvesi. Develere burada bakıyoruz. Deve güreşi videolarını seyretme imkanımız oluyor" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu Kahvede Sadece Deve Güreşi Videoları İzleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement