Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı

- Çanakkale zaferinin 102. yıl dönümünde şehitler anıldıGAZİANTEP - Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümünde Gaziantep şehitliğinde tören düzenlendi.

18.03.2017 15:58

- Çanakkale zaferinin 102. yıl dönümünde şehitler anıldı

GAZİANTEP - Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümünde Gaziantep şehitliğinde tören düzenlendi.

Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümünde Gaziantep asri mezarlık şehitliğinde şehitler için tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Şehit yakınları ve askeri erkan katıldı.

Şehitlik anıtına çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya şehitlik defterine duygularını yazdı. İç ve dış mihrakların bu vatana diz çökertemeyeceğini belirterek, bu vatan üzerinde yaşayan kahramanlar oldukça kimse bu aziz millete boyun eğdiremeyeceğinin altını çizdi. Bütün şehitleri rahmetle andığını söyleyen Vali Yerlikaya, bütün şehitlerin ailelerinin kendilerine emanet olduğunu ifade etti.

Şehitler için yapılan saygı atışının ardından protokol şehit mezarlarını gezerek ailelerle sohbet etti.

" Viranşehir'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü"

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zafer'inin 102'incu yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde de tören düzenlendi.

Ceylanpınar Hükumet Konağı bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkan Vekili Adnan Daşkıran, İlçe Garnizon Komutanı, ilçe emniyet müdürü, kurum amirleri ve gaziler katıldı. Atatürk büstüne çelenk koymayla başlayan tören saygı duruşu ve okunan istiklal marşıyla devam etti. Piyada Astsubay Üst Çavuş Hüseyin Fatih Erdemir'in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından hükumet konağındaki tören sona erdi. Törenin ardandan ilçe mezarlığında şehit mezarları ziyaret edilerek mezarlara karanfil bırakıldı.

(LO-OE-Y)

Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı - Son Dakika


Advertisement