Çelikhan'da Kur'an Kursu Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Çelikhan'da Kur'an Kursu Eğitimi

Çelikhan ilçesinde faaliyet gösteren Çelikhan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (ÇEYDER), 5 yılda bin kişiye Kur'an-ı Kerim öğrettiği bildirildi.

25.06.2012 12:43

Çelikhan ilçesinde faaliyet gösteren Çelikhan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (ÇEYDER), 5 yılda bin kişiye Kur'an-ı Kerim öğrettiği bildirildi.

Anadolu Platformu'na bağlı olarak çalışmalarını yürüten ÇEYDER, yaz tatili dolayısıyla 8-14 yaş arası çocuklara Kur'an-ı Kerim kursu düzenliyor.

Dernek Başkanı Abumüslüm Çakmak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencileri hayata dolu dolu hazırlamak amacıyla yaz tatilinde Kur'an Kursu eğitimi verdiklerini belirtti. Çelikhan'daki bütün öğrencilerin İslam ahlakıyla büyümelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Çakmak, şunları kaydetti:

"Derneğimiz, 5 yıldır Çelikhanlı gençlere başta Kur'an öğretimi olmak üzere, Siyer, İlmihal, ibadet, itikat, ahlak ve adab-ı muaşeret konularında 6 öğretmen ile ders vermektedir. Platformun belirtmiş olduğu kriterler ile Anadolu gençliğini milli ve manevi değerlere bağlı birer birey olarak yetiştirerek geleceğe hazırlamak amacıyla kursu düzenliyoruz. Anadolu topraklarında yaşayan bu gençlerimizin alacağı İslam ahlakı, ülkemizin geleceği için önemlidir. 5 hafta süren kursumuzda, haftanın 4 günü ve 3 saat boyunca 8-14 yaş gruplarına bu dersleri veriyoruz. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki yıllara da da sürdürmeyi hedefliyoruz."

Öğrenci velileri de verilen eğitim ve öğretimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Muhabir: Mustafa Aloğlu/ Orhan Çiçek

Yayıncı: İsmail Fidan - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çelikhan'da Kur'an Kursu Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement