Denizin Altındaki Manzara Akademisyenleri Şaşırttı - Son Dakika
Yerel

Denizin Altındaki Manzara Akademisyenleri Şaşırttı

"Turizmin başkenti" Antalya'da Kaleiçi Yat Limanı'nda yapılan sualtı temizliğinde, bir kamyon dolusu çöp çıkarıldı.

22.07.2015 15:24

"Turizmin başkenti" Antalya'da Kaleiçi Yat Limanı'nda yapılan sualtı temizliğinde, bir kamyon dolusu çöp çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Deniz Polisi, Döşemealtı Doğa Sporları Kulübü ve Kaleiçi Rainbow Dalgıçlık Okulu işbirliğinde 12 dalgıç tarafından yat limanında deniz dibi temizliği yapıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmada denizden çıkarılan tabak, su depoları ve lastik atıklar dikkati çekti. Dalgıçların çıkaramadığı bazı lastikler ise tekne üzerindeki vinçle su üstüne çıkarıldı.

Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede teknelerden bırakılan çöplerin toplandığını söyledi.

Deniz dibine inince gördükleri manzara karşısında adeta "şoke olduklarını" dile getiren Gökoğlu, manzarayı insanların denizi ne hale getirdiklerini görmeleri için görüntülediklerini bildirdi.

Denizin çok kötü kullanıldığına işaret eden Gökoğlu, "Ne yazık ki denizi bu kadar kötü kullanan başka bir millet olduğunu zannetmiyorum" dedi.

Doç. Dr. Gökoğlu, denizin böyle bir görüntüyü hakketmediğini ifade etti.

"Sualtında tırlar dolusu malzeme var"

Sualtından akla gelebilecek her türlü atığı çıkardıklarını anlatan Mehmet Gökoğlu, "Kola kutuları, pet şişeler, akü, teknelerde kullanılmış çürümüş su depoları, çanak, tabak, lastik, aklınıza gelebilen her türlü çöp denizin altında mevcut. Sadece küçük bir alandan bir kamyon malzeme çıktı, tırlar dolusu çıkarılması gereken malzeme var" diye konuştu.

Deniz temizliği konusunda kendilerine düşen her türlü çabayı gösterdiklerini vurgulayan Gökoğlu, herkesin denize sahip çıkması gerektiğini bildirdi. Özellikle yat limanını "Antalya'nın misafir odası" olarak nitelendiren Gökoğlu, "Denizin temiz olması kalkınmışlığımızın, medeniyetimizin bir göstergesidir. Aşağıdaki görüntü gerçekten üzüntü verici nitelikte" dedi.

Doç. Dr. Gökoğlu, temizlik çalışmalarının belli aralıklarla devam edeceğini, bölgeyi tamamen temizlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizin Altındaki Manzara Akademisyenleri Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement