Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(29.4.ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 10'uncu Uçurtma Şenliği, Merkez Park'ta yapıldı.)

29.04.2013 15:42  Güncelleme: 17:15

,

(29.4.2013/FOTOĞRAF)

/////////

Merkez Park'ta uçurtma şenliği

ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 10'uncu Uçurtma Şenliği, Merkez Park'ta yapıldı. Şenliğe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, belediye bürokratları, çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı. Palyaço gösterilerinin renk kattığı etkinlikte, Başkan Aldırmaz, gençlerle birlikte halay çekti. Gökyüzüne bırakılan uçurtmalar renkli görüntüler oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Bandosu da seslendirdiği eserlerle katılımcıları coşturdu.

ADANA,(DHA)

11.11

/////////

Doktorların kısır partisi

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Tıp Fakültesi Mezunları Derneği'nin birlikte düzenlediği 'Tıp Doktorlarının Kısır Partisi' dekanlık bahçesinde yapıldı. Etkinliğe ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, yönetim kurulu üyeleri, hekimler ve aileleri ile Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Kısır Partisine ev sahipliği yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz "Adanadaki tüm hekimleri bir araya getirerek kaynaştırma amacı ile böyle bir etkinlik düzenledik. Hekimlerin iş yükünün yoğunluğunu biliyoruz. Oradan arta kalan zamanlarının bir kısmında hocalarını, dostlarını ziyaret etmelerini bekliyoruz. Mezunlarımızın biraz da kurumu hatırlamaları, kendilerinden sonra gelecek olan şimdiki öğrencilerimizle işbirliği içerisinde, yakın olmalarını istiyoruz" dedi.

Etkinliğe Fever Orkestrası da renk kattı. Katılımcılar orkestranın seslendirdiği eserler eşliğinde dans edip eğlendi.

ADANA,(DHA)

10.11

/////////

Fotoğrafya'ya yeni bina

ADANA'da 'Fotoğrafya-Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği' yeni binasını açtı. Açılışta konuşan Dernek Başkanı Selçuk Kadıoğlu, Adana'da yaşayan fotoğraf severleri bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını belirterek "2002 yılından beri faaliyet gösteren derneğimiz, yeni yönetim ile yeni bir dönemin başlangıcını yapıyor. Hedefimiz ise Adana'nın sanat ve kültür çalışmalarına yeni bir soluk getirmek" dedi.

Derneğin Genel Sekreteri Davut Akbulut ise yönetimdeki, Selçuk Kadıoğlu, Tuğrul Tunca, İsmail Eldemir ve Aslı Şah ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek "29 Nisan'da yeni fotoğrafçılık temel eğitim kursları başladı. Güçlü bir eğitmen kadrosu ile, günümüz teknolojisi ile örtüşen bir müfredat çerçevesinde eğitimlerimiz sürdüreceğiz" dedi.

Derneğin, Cemalpaşa Mahallesi'ndeki yeni binasının açılış kokteyline çok sayıda davetli katıldı.

ADANA,(DHA)

10.10

//////////

Obezite ile başa çıkmak

TARSUS'da düzenlenen 7'nci Bahri Toygar Sempozyumu'nda 'Obezite ile Başa Çıkmak' konusu ele alındı.

Merhum Bahri Toygar'ın diş tabibi kızı Elife Turgut Toygar, göz doktorları olan oğulları Baha ve Okan Toygar tarafından organize edilen bu yılki sempozyumda obezite konusu masaya yatırıldı.

Toplantıya, Başkent Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Yrd. Doç. Dr. Okan Bakıner ve diyetisyen Eda Bilen konuşmacı olarak katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Okan Bakıner, konuşmasında son yıllarda şişmanlığın hızla yayıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

" Şişmanlık, vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Su kaybederek zayıflamaya çalışmak vücudun dengesini bozmaktan başka bir işe yaramaz. Obezite ile başa çıkmak için kas yapısını güçlendirmek gerekli. Şişmanlık, kadın erkek genç yaşlı herkesi ilgilendiren bir sağlık sorunu, diğer bir tanımla da vücudun fiziksel yapısına uymayacak ölçülerde aşırı derecede yağ depolamasıdır. Obezite, ilerleyici ve tekrarlayıcı olması açısından mutlaka tedavi edilmelidir. Ayrıca obezite ciddi sosyal ve psikolojik yönleri olan, tüm yaş gruplarında ve her sosyo-ekonomik düzeyde görülebilen kompleks bir hastalıktır. Zayıflamanın şiddetle istenmesinin neden olacağı hızlı kilo verme isteği ile kişiler hatalı zayıflama diyetleri uygulamakta ve tedaviden öte başka sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. Tüm yaşam kalitesi ve sağlıklı olmak için tek koşul her durumda yeterli ve dengeli beslenmedir. Bunun için her besin grubundan düzenli bir biçimde tüketilmesi gerekir. Vücudun su dengesini korumak en önemli unsurdur."

Diyetisyen Eda Bilen ise şu önerilerde bulundu: "Zayıflama diyetlerinde günlük olarak en az 2 litre sıvı tüketimi hedeflenmelidir. Posalı besinler, tokluk oluşturması, barsak hareketlerini artırması, kan- kolesterol ve şekeri dengelemede yardımcı olması bakımından zayıflama diyetlerinde önemlidir. Yapılan hatalardan biri de tamamen yağsız diyet tüketerek yağda eriyen vitaminlerin emiliminin ve bağırsak çalışmalarının azalmasına neden olmaktır. Stresli zamanlarda yediklerimizi kontrol altına almak, öğün atlamamak, çok hızlı yemek yememek gibi basit görünen hataların engellenmesi de kilo kaybı ve kontrolünde oldukça önemlidir."

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(29.4.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Baro başkanları Mersin'de buluştu

AKDENİZ Bölge Baro Başkanları Toplantısı Mersin'de yapıldı. Toplantıda meskeli konular ile ülke sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Mersin Barosu Başkanlığı'nda yapılan toplantıya, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Bilge, TBB Başkan adayı ve Ankara Barosu Başkanı Metin Fevzioğlu, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, Kilis Baro Başkanı Muammer Fazlıoğlu, Çankırı Barosu Başkanı Erkan Köroğlu, Antalya Barosu Başkanı Alper Tunca Bacanlı, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, Kırşehir Barosu Başkanı Mehtap Karabucak, Aydın Barosu Başkanı Sümer German ve Osmaniye Barosu Başkanı Hamza Tur ile söz konusu baroların yöneticileri katıldı.

Toplantı öncesi; Şehir Plancıları Odası Mersin İl Temsilcisi Ali Cenap Yoloğlu, 'Adana-Mersin 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı' ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Enerji ve Çevre Komisyonu Başkanı Serdar Erkan da 'Akkuyu Nükleer Güç Santrali' ile ilgili birer sunum yaparak, son durum hakkında baro başkanlarını bilgilendirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, yıllardan beri yaşadıkları sorunların katlanarak büyüdüğünü ve yakın bir gelecekte çözülecek gibi görünmediğini söyledi.

Gündemde yer alan meseleleri masaya yatırarak, hep birlikte çözüm yolları aramayı amaçladıklarını belirten Antmen, "Her şeyden önce, avukatların yargı mekanizması içerisindeki yerinin hala ikincil bir konumda görülmesi, en başta adil yargılanma ilkesi ve silahların eşitliği prensiplerine aykırı olup, savunma mesleğinin de en kısa zamanda Anayasal güvenceye kavuşturulması ve ilk başta iddia makamıyla eşitliğinin sağlanması gerekmektedir" dedi.

Daha sonra söz alan TBB Başkanı Coşar, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: "Hayat bir sorun çözme sanatı, avukatlar da bu işin ustasıdır. Yönetime gelmeden önce de bu sorunların bir kısmı vardı. Bir kısmını çözdük, bir kısmını da bizden sonrakiler çözecek. Ancak sorunlar çözüldükçe yerine yenisi gelecek. Gelecekten iyimserim, ödevimizde iyimserlik olmalıdır. Sorunları birlikte çözeceğiz. Birlikte hareket etmeli, dayanışma içinde olmalıyız. Bu tür toplantılar, sorunların çözümü noktasında fikir üretilecek yerlerdir. Daha önceki bölge baroları toplantılarında somut örneklerini gördük. Bu toplantıların bize yeni ışıklar, yollar, fikirler getireceğine inanıyorum."

MERSİN, (DHA)

(29.4.2013)

//////////////////

Üniversitelilere bahar şenliği

MERSİN Üniversitesi Tarsus Meslek Yüksek Okulu'nda kent konseyi gençlik meclisi tarafından bahar konseri düzenlendi. Konser öncesinde MC grubunun Latin dansı gösterisi ilgi ile izlendi. Daha sonra Tarsus'un yerel sanatçılarından Kadir Somer sahne aldı. Öğrencilerin gönüllerince eğlendiği konserde bir konuşma yapan Tarsus Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Ünal, "Amacımız öğrenciler arasındaki kaynaşmayı arttırmaktır" dedi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(29.4.20139 FOTOĞRAF)

//////////////

Üniversitelilerden eğitime destek

MERSİN Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrenciler Mezitli ilçesindeki Zeki Koyuncu İlköğretim Okulu'nda kütüphane oluşturdu. Üniversiteliler, 200 öğrencisi olan okulda, önce kullanılmaz halde olan bir odayı kütüphaneye çevirdi, sonra da yalaşık bin kitap topladı.

Kampanyayı yürüten öğrenciler adına konuşan Keriman Bağcı "Bu çalışmalarımızdan tek beklentimiz, ihtiyacı olanların bize karşı bir tebessüm etmesidir. Kütüphane kurma, bizim çok önem verdiğimiz projelerimizden birisi. Çünkü eğer bir tek kardeşimiz bile bizim onlara sağladığımız kitap aracılığıyla geleceği için olumlu bir adım atarsa, bu durum ülkemize ufak da olsa bir katkı sağlayacak ve biz amacımızı fazlasıyla yerine getirmiş olacağız. Elinde kitap olup ben de bu projede yer almalıyım diyenler bizimle irtibata geçebilirler" dedi.

Okul Müdürü Kenan Kaya ise, üniversiteli öğrencilerin duyarlılığı nedeniyle gurur duyduğunu ifade etti. Müdür Kaya "Okulumuzda kütüphane olmaması ciddi bir eksiğimizdi. Gönüllü öğrencilerimiz adeta bir inşaat işçisi gibi 6 ay boyunca çalıştı. Davranışlarıyla örnek oldular. Kullanılmaz halde olan odayı yaptıkları tadilatla kütüphaneye çevirdiler. Böylece okulumuz kütüphaneye kavuştu. Onlarla ne kadar gurur duysak az" diye konuştu.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(29.4.2013)

///////////////

Taksi şoförleri İngilizce öğreniyor

MERSİN Şoförler ve Otomobilciler Odası 17'nci Akdeniz Oyunları sırasında hizmet verecek taksi şoförleri için Pratik İngilizce Konuşma Dil Eğitimi başlattı. İngilizce öğrenen taksi şoförleri 20 - 30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan 17'nci Akdeniz Oyunlarına katılan sporcu ve konuklara hizmet verecek. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Eğitim salonlarında verilen eğitime 50 taksici katıldı. Uygulamayla ilgili bilgi veren Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı şunları söyledi: "20 - 30 Haziran 2013 tarihleri arasında ilimizde yapılacak 17'nci Akdeniz oyunlarına 5 bin sporcu ve 30 bin yabancı sporseverin katılımı beklenmektedir. Bu sporcu ve yabancı konuklar boş zamanlarında Mersin'in tarihi ve turistik yerlerini görüp tanımak için ulaşımda ihtiyaç duyacakları ticari taksileri odamızda kurulacak ve 24 saat hizmet verecek olan üç telefonlu merkezde yabancı dil bilen görevliden talep edecekler ve bu görevli İngilizce eğitimi almış taksi şoförünü ihtiyaç sahibine yönlendirecektir."

MERSİN, (DHA)

(29.4.2013)

///////////////

Kaymakam Kıcıroğlu: Suriyelilere sahip çıkın

MERSİN'in merkez ilçesi Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, kurum müdürleriyle yaptığı toplantıda, ilçeye yerleşerek yaşamlarını sürdüren Suriyelilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenilmesini ve onlara sahip çıkılmasını istedi.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Mezitli'ye yerleşen yaklaşık 5 bin Suriyeliye yardım eli uzatılmasını isteyen Kamil Kıcıroğlu, "Suriyeli konuklarımıza biz el uzatmazsak, biz yardım etmezsek ve onlara gitmezsek, gidecekler olur. Ama temiz kalple, temiz düşüncelerle değil. İç karışıklığın bitmesini istemeyenler, onların parasında, malında, ırzında, namusunda gözü olan insanlar gidecektir. Daha da kötü olan şey, içteki ve dıştaki kötü güçler onlara gidecektir. O kişilere kötü niyetli insanlar değil, bizim gitmemiz lazım" dedi.

Suriyeli vatandaşlar için güzel hizmetler yaptıklarını da anlatan Kıcıroğlu, şöyle devam etti:

"Türkçe eğitimin yanı sıra müftülüğümüz, Cuma hutbelerini kendi dillerinden dinleyebilmeleri için bir camide Arapça olarak veriyor. Bu hizmeti alan Suriyeli vatandaşların, bir Cuma hutbesini kendi dilinden dinleyerek ibadetini tam olarak eda ettiğine dair, kalbinde ve vicdanında bir tatmin oluşması, Suriye ve Türkiye arasındaki sorunların çözümüne tam anlamıyla bir katkı sağlamaktır. O insanların kalbindeki Türkiye sevgisinin daha da büyümesi demektir."

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(29.4.2014, FOTOĞRAFLI)

////////////

Dans dolu günler

OSMANİYE'de, Dünya Dans Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ücretsiz dans gösterileri ile vatandaşlar eğlenceli bir gün yaşadı. Park 328 Alışveriş Merkezi'nde sahneye çıkan grupların çeşitli dans gösterileri, izleyicilerin beğenisini topladı. Çok sayıda müşterinin ilgiyle izlediği şovlarda, onlarca dansçı, hazırladıkları dans koreografilerini katılımcıların beğenisine sundu.

Programda ilk olarak sahneye çıkan Murat Saygılı ve Grubu 'Michael Jackson' show gösterisini sundu. Daha sonra ise Türkiye Latin Dansları Şampiyonu Yunus Emre Tıraş ve partneri Mehtap Sarı'nın 'Salsa' dans gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Ali Akbaş ve Grubu'nun Break Dance Show gösterisi heyecanla takip edildi. Basketbol Cambazı Ümit Uçur, ilginç top gösterisi sonrasında sahneye davet ettiği çocuklara top çevirme tekniklerini gösterdi.

Organizatör Murat Sayılı, Dünya Dans Günü kutlamaları için Osmaniye'de olduklarını belirterek, "Bugün burada sizlerle birlikte dans edeceğiz ve en güzel şovları sizler için sergileyeceğiz" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(29.4.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////

Köy yollarında inceleme

OSMANİYE İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, Alahanlı Köyü yolunda incelemelerde bulundu. Beraberinde MHP'li üyeler Turan Soykan ve Seyfettin Dingil ile köy yollarını inceleyen Acar, daha sonra köy halkının sorunlarını ve şikayetlerini dinledi.

Alahanlı Köyü sakinleri, köy yolunun bozulmasına kum ocağından kum alan veya hafriyat taşıyan büyük tonajlı araçların sebep olduğunu, özellikle kış ayalarında bu durumun köylüye büyük sıkıntı yaşattığını dile getirdi. Köy yollarında oluşan çukurları yerinde inceleyen Acar, daha fazla gecikmeden önümüzdeki ilk meclis toplantısında bu konuyu gündeme alacaklarını, köyü kente bağlayan yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki yol arızaların giderilmesi için lazım olan kararları çıkaracaklarını söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(29.4.2013, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement