Diyarbakır'da "Çok Kültürlü Eğitim Projesi" - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da "Çok Kültürlü Eğitim Projesi"

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile Dortmund Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen "Çok Kültürlü Eğitim Projesi"nin Türkiye etabı başladı.

22.07.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile Dortmund Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen "Çok Kültürlü Eğitim Projesi"nin Türkiye etabı başladı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, akademisyenler bünyesinde yürütülen projenin öğrencilere yönelik de gerçekleştirileceğini belirtti.

Ülkeler arasında bulunan sınırların, bilim ve teknolojideki gelişmelerle ortadan kalktığını söyleyen Yücel, farklı kültürlerin bir araya gelerek kültürler arası diyaloğun geliştirilmesinin bütün ülkeler için zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

Yücel, şöyle konuştu:

"Bu nedenle, gelecek yüzyılda uluslararası alanlarda söz sahibi olabilecek etkili ve verimli bireylerin yetiştirilmesi için çok kültürlü eğitimin öğrenme ortamlarına yansıtılması zorunlu hale gelmiştir. Kuşkusuz, eğitim alanında yapılacak değişiklikler birtakım eleştirileri getirse de farklılıklarımızı ayrılıklarımız olarak değil zenginliklerimiz olarak görmeliyiz. İlk etapta üniversitelerde çok kültürlü eğitim konularının ders olarak okutulması ile bu anlayışın ülke geneline yayılacağını düşünüyorum. Öğretmenler, öğrencilerinin kendi kültürleri dışındaki bireylerin diğerlerine saygı duymalarını, farklı kültürlerle ilgili önyargılarını ortadan kaldırmalarını sağlayacak öğrenme ortamlarını yaratmalıdırlar."

Proje koordinatörü Dr. Hasan Sinemillioglu da işin odak noktasında öğrencilerin olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Öğrenci değiş tokuşu olacak. Öğrenci odaklı olmasının en önemli noktası, ortak derslerin düzenlenmesi. Ortak içerikli dersler, aynı zamanda hem Diyarbakır'da hem de Dortmund'da verilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Çok Kültürlü Eğitim Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement