Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nden Şeker Hastalarına Uyarı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nden Şeker Hastalarına Uyarı

Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğü\'nden Şeker Hastalarına Uyarı

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, şeker hastalarını sıcak yaz mevsimi dolayısıyla daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

15.07.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, şeker hastalarını sıcak yaz mevsimi dolayısıyla daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, artan hava sıcaklığı ve nemin insan vücudundan önemli bir miktarda su kaybına neden olduğunu söyledi. Şeker hastalarının özellikle dışarıya çıkarken yanlarına yeterli miktarda su veya içecek alması önerisinde bulunan Dr. Aslan, uzun süre güneşte kalma sonucu gelişen güneş çarpmasının, şeker hastalarında daha sık görüldüğünü ifade etti. Dr. Aslan, "Yaz aylarında kalorisi yüksek meyve ve sebzeler faydalı olmakla birlikte, şeker hastaları bunları tüketirken dikkatli olmalıdır. Önemli olan bu meyve ve sebzelerden ölçülü oranda ve belirli aralıklarla yenmesidir. Yine yaz aylarında tatil, piknik gibi aktiviteler daha sık yapılmaktadır. Bu tür aktiviteler sırasında şeker hastaları beslenme programının dışına çıkmamaya özen göstermelidir. Bununla birlikte tatil, seyahat gibi nedenlerle uzun süre aç kalmamalı, dışarıya çıktıklarında mutlaka yanlarında yiyecek bir şeyler bulundurmalıdırlar. Şeker hastaları için düzenli egzersiz önemlidir. Yaz aylarında egzersiz için sabah erken saatler, akşam yemeği sonrası gibi günün daha serin zamanları veya havalandırması olan serin yerler tercih edilmelidir. Şeker hastalarının yaz aylarında daha dikkatli davranmaları gereken bir diğer konu ayak bakımıdır. Sıcakta, ayaklar yara oluşumuna ve enfeksiyon gelişimine daha yatkın olur. Ayakların devamlı kuru tutulmaya çalışılması ve günlük ayak kontrolü önemlidir. Deniz kenarında yalnızca kumda yürürken değil, yüzerken de mutlaka ayakkabı giymeleri gerekmektedir. İnsülin kullanan hastaların insülinlerini serin ve kuru ortamlarda tutmaları gerekmektedir. İnsülinler ve glukoz ölçüm cihazları hiçbir zaman direk güneş ışığına maruz kalacak şekilde veya araç içerisinde sıcakta bırakılmamalı, gerektiğinde soğuk muhafaza çantalarında taşınmalıdır. Özellikle, insülin kullanan hastaların tatile çıkmadan önce hem tedavi düzenlenmesi hem de insülinin muhafaza edilmesi ile ilgili doktorları ile görüşmesi uygun olacaktır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nden Şeker Hastalarına Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement