Dökh, Suriye ve Filistin'de Yaşananları Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Dökh, Suriye ve Filistin'de Yaşananları Protesto Etti

Dökh, Suriye ve Filistin\'de Yaşananları Protesto Etti

Diyarbakır’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Suriye ve Filistin’de yaşanan olayları protesto etti.

04.08.2014 19:54

Diyarbakır'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Suriye ve Filistin'de yaşanan olayları protesto etti.

Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Park'a yürüdü. Koşuyolu Parkı'nda başlayan yürüyüşe, Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Halkların Demokrat Partisi(HDP) Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, ilçe belediye eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Anıt Park'ta toplanan grup adına açıklama yapan DÖKH sözcüsü Tülay Deniz, tüm dünyayı ve Ortadoğu'yu ulus devlet paradigması ile kana bulayan hegemonik sömürgeci güçlerin olduğunu söyledi. Deniz, "Ortadoğu'da kimlik ve inançları birbirine kışkırtmaktalar. Paylaşım savaşlarına devam etmektedir. Bu paylaşım savaşlarında en fazla hakları gasp edilenler Ortadoğu'nun kadim halkları olan Kürt ve Filistin halklarıdır. Ortadoğu coğrafyasının her iki yanında Kürt ve Filistin halklarıyla birlikte diğer kadim halklar ve inanç gurupları kapitalist modernitenin tehdidi altındadır. Ortadoğu'nun her iki ucunda Rojava ve Filistin'de halklar bombardımana tutularak kadın çocuk gözetilmeden katledilmektedirler. Zulme, tacize, tecavüze uğrayan kadınların, katledilen halkların acıları, gözyaşları ve çığlıkları ortaktır. İsrail devletinin Gazze'de okullar ve hastaneler olmak üzere bütün sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırısı bir insanlık ayıbıdır. İnsanlık kırımıdır. Böylesi bir halk kırım uygulamaya geçirilirken kapitalist modernite bu katliamını an be an televizyonlardan yayınlarken, siyasal iktidarlar cılız kınama açıklamalarıyla sorumluluktan kaçmakta ve timsah gözyaşları dökmektedirler" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardında Anıt Park'ta oturma eylemi yapan anneleriyle oturduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dökh, Suriye ve Filistin'de Yaşananları Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement