Dü'de Sempozyum - Son Dakika
Yerel

Dü'de Sempozyum

Sağlık Yönetimi Bölümü ve Genç Yöneticiler Kulübünce "Sağlık Yönetiminde Yeni Yapılanma ve Sağlık Yöneticisinin Rolü" konulu sempozyum düzenlendi

30.10.2013 16:43

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) "Sağlık Yönetiminde Yeni Yapılanma ve Sağlık Yöneticisinin Rolü" konulu sempozyum düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ve Genç Yöneticiler Kulübü'nce düzenlenen sempozyuma Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslan Bilici, Prof. Dr. Aytekin Sır, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, kamu ve özel hastane kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sır, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de üniversitelerin Sağlık Bakanlığındaki ilerlemelere pek ayak uyduramadığını belirtti.

Sır, göreve geldikleri 5 yıldan bu yana hastaneye uygulanan kesinti oranının yüzde 27 olduğunu ifade ederek, "Yani siz paranızın üçte birini Ankara'da bırakıp geliyordunuz ve bu oran şuan yüzde 2'nin altına düştü" dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Prof. Dr. Dokucu, Türkiye'de sağlığa ayrılan bütçenin ciddi anlamda büyüdüğünü, Sağlık Bakanlığı yönetim anlayışının değiştiğini söyledi.

Bakanlığın hiçbir kamu kurumunun cesaret edemediği bir sistemi devreye soktuğunu ifade eden Dokucu, "Sağlıkta profesyonelleşme algısı, üzerinde durduğumuz bir konu. Artık yöneticiler alanında yetişmiş kişilerden oluşturulacak" diye konuştu.

DÜ İİBF Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Yılmaz Demirhan, sempozyumun amacının sağlık yönetimindeki profesyonelleşme olgusunu ele almak ve öğrencilerin bu olgu içerisindeki yerini tartışmak olduğunu belirtti.

Daha sonra Diyarbakır KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu'nun oturum başkanlığını yaptığı sempozyumun ilk oturumunda Türkiye KHK Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe Uygulamaları Uzmanı Ali Gazi, Van KHB Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. Vural Polat, Hakkari KHB Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan konuşma yaptı.

Sempozyum sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sır, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Prof. Dr. Dokucu'ya plaket verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement