Edirne'de Dizi Çekimi - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Dizi Çekimi

TRT 1 'de yayınlanacak "Pırpır Türkiye" adlı dizinin çekimleri Edirne'de başladı.

18.10.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT 1 'de yayınlanacak "Pırpır Türkiye" adlı dizinin çekimleri Edirne'de başladı.

Selimiye Camisi, Taşodalar, Kaleiçi ve kentin birçok tarihi mekanında çekim yapan dizi ekibi, Edirne'nin mimarisi, kültürü ve insanıyla beraber tanıtımını da yaptı.

Yapımcı Emrah Ömer Kara, dizinin dokü - drama tekniğiyle yapıldığını ve aynı zamanda bir gezi programı niteliğinde olacağını söyledi.

Yaklaşık altı aydır hazırlandıklarını anlatan Kara, şunları kaydetti:

"Önce fizibilite çalışmaları yaptık. Burada tanıştığımız insanları senaryoya dahil ettik. Pazartesi gününden beri buradayız ve çekimlerimizi yapıyoruz. Bu hafta içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yirmi kişilik ekibimizle Edirne'ye geldik. Üç arkadaşımız da İstanbul'da senaryo ile ilgileniyor. Toplamda 30 - 35 kişilik bir ekibimiz var. Mimarinin, doğanın, görsel nesneyle beraber eserin içine de dokunarak insanlarla birebir temas ederek şehri tanıtmayı amaçlıyoruz. Çekimlerimiz sırasında bizlere her türlü desteği sağlayan herkese teşekkür ediyoruz."

Kara, dizinin gelecek yıl Ocak ayında yayına girebileceğini dile getirdi.

Edirne Gönüllüleri koordinatörlerinden Neriman Ekinci de dizinin Türkiye'nin birçok ilinde çekileceğini söyledi.

Kentin doğal görüntüsüyle başlı başına bir doğal plato olduğunu aktaran Ekinci, "Edirne Gönüllüleri olarak şehrin tanıtımına ve geri dönüşümüne katkı sağlayacak her projeyi destekliyoruz" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Dizi Çekimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement