Engelli Değil, Engelsiz Giriş - Son Dakika
Yerel

Engelli Değil, Engelsiz Giriş

Sinop Müftüsü Yalçın Topçu, engelli vatandaşların kullandığı kapılara asılan "Engelli Girişi" tabelasına karşılık Sinop'un en eski camisine "Engelsiz Giriş" yazılı tabela astırdı.

30.08.2012 15:27

Sinop Müftüsü Yalçın Topçu, engelli vatandaşların kullandığı kapılara asılan "Engelli girişi" tabelasının rencide edici olduğunu düşünerek Sinop'un en eski camisinin girişine "Engelsiz Giriş" yazılı tabela astırdı.

Topçu, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlara yönelik bir çok yerde

"Engelli Girişi" şeklinde tabelalar asıldığını söyledi.

İnsanları kusurlarından dolayı ayrıştırmamak için bu tabelayı hazırladıklarını ifade eden Topçu, şunları kaydetti:

"Kapı önündeki kaldırımı da küçük bir rampa haline getirdik ve rahat girilecek şekilde düzenledik. Böylece her insanı cami girişinde eşit hale getirdik. Biz bunu yaparken insanları engelinden dolayı veya sıhhatli insanları esas olarak almayıp, 'hangi sıfatta olursa olsun anne babadan doğan herkes insandır' düşüncesiyle hareket ettik. Bundan dolayı kusuru olanı öne çıkartmadık. Eğer beden kusurunu esas alırsak, o zaman normal insanı da kusurlu olarak görürüz."

"Engelsiz Geçiş" yazılı tabelayı cami kapısına asmalarının amacının, sıhhati ve kuvveti yerinde olan insanların sorumluluğunu hatırlatmak olduğunu vurgulayan Müftü Topçu, sıhhati ve kuvveti yerinde olan insanların üstün olmadığına dikkati çekti.

Muhabir: Kenan Türkseven/ Mustafa Çavuş

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Değil, Engelsiz Giriş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement