Ereğli'ye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu - Son Dakika
Yerel

Ereğli'ye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu

Ereğli\'ye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucu ilçeye yarı olimpik yüzme havuzu ve 2 bin kişilik kapalı spor salonu yapılacak.

10.09.2014 09:46

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu'nun Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucu ilçeye yarı olimpik yüzme havuzu ve 2 bin kişilik kapalı spor salonu yapılacak.

Yarı olimpik yüzme havuzu ve 2 bin kişilik kapalı spor salonunun yapılacağı Atakent Mahallesindeki sahada incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, hizmet akışının hız kazanacağı bir sürecin başlayacağını söyledi. Bu sürecin ilk meyvesini Türkmen Köyü Kavşağının yapılması ve yer tespiti yaptıkları yarı olimpik yüzme havuzu ve 2 bin kişilik kapalı spor salonunun Ereğli'ye kazandırılması ile alacaklarını kaydeden Başkan Özgüven, "30 Mart sonrası sistemi oturtma, borçları ödeme, hacizleri kaldırma gibi çalışmaların ardından proje üretme ve hizmet kazandırma sürecimiz başladı. Ereğli ayağında biz, Konya ayağında Büyükşehir, Ankara ayağında ise vekilimiz ve bürokratlarımız hizmet için birlikte çalışacağız. Şu an yer tespitini yaptığımız alana Avrupa norm ve standartlarında 2 bin kişilik kapalı spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzunu 2015 yılında Ereğli'ye kazandıracağız. Ereğli ölçeğindeki il ve ilçelere baktığımızda bu tür spor komplekslerinin geçmiş dönemlerde yapıldığını görüyoruz. Ancak Ereğli'de de yapılması lazım gelen bu tesislerde geç kalmışız. Bu iki projenin toplam maliyeti 8.5 milyon TL olacak" dedi.

Orta Anadolu insanının deniz arzusunu çok iyi bildiklerini ifade eden Başkan Özgüven, "Biz denizi Ereğli'ye getiremeyiz ancak denize gidemeyen halkımızı olimpik yüzme havuzu gibi projeleri hayata geçirerek mutlu edebiliriz" şeklinde konuştu.

Sabırla, inançla, inatla, kararlılıkla ve kendilerine duydukları özgüvenle hizmet edeceklerini vurgulayan Başkan Özgüven, "Türkmen Köyü kavşağı Ereğli'nin yıllardır kanayan yarası idi. Bu yaraya neşter vurmak için çalışmaları hızlandırdık. Artık ölümlerin olmadığı, acıların yaşanmadığı bir süreç için çalışıyoruz. Yine kadınlarımız için lokalin temelini de kısa süzer zarfında atacağız. Yaklaşık 5 aylık süreç zarfında suyu bulandırmak isteyenler oldu. Bunların sesleri de kısılmaya başladı. Çünkü biz bunlara cevap değil hizmetlerimizle karşılık veriyoruz" diye konuştu.

Başkan Özgüven, özellikle yarı olimpik yüzme havuzu konusunda Milletvekili Cem Zorlu'nun büyük çaba gayretleri olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'ye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement