Erzincan: AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya; - Son Dakika
Yerel

Erzincan: AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya;

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının Yıldönümü Sebebiyle Yaptığı Yazılı Açıklamada, "Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkını Vermenin Gururunu ve Mutluluğunu Yaşıyoruz." Dedi.

04.12.2006 12:54

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıldönümü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, "Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

AK Parti MKYK (Merkez Karar Yürütme Kurulu) üyesi ve Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bizler, Atatürk'ün önderliğinde, şanlı tarihimizin ebediyete kadar başımıza taç olacak bir mirası olarak, dünyada bir çok toplumdan çok daha önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Daima güzel sıfatları kadınlarımız için kullanan bir millet olarak, kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayatta daha fazla rol üstlenmelerinin, yaşamımızı zenginleştireceğini, güzelleştireceğini ve yücelteceğini biliyoruz. Türk Kadını, belediyelerde seçme ve seçilme hakkını 3 Nisan 1930'da, milletvekilliği seçme ve seçilme hakkını ise 5 Aralık 1934'te kazanmış, paylaşımcı ve yardımcı kimliğiyle Türkiye’mizin bugün ulaştığı noktaya gelmesinde etkin ve aktif bir rol oynamıştır. Aynı zamanda, Kadın Hakları Günü olarak anılan bugün, bizler de dünya üzerinde kadınlarımıza verdiğimiz bu değeri ve kıymeti, bu anlamlı günde gurur ve iftiharla kutluyoruz."

(İS-DB-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan: AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement