Eski Gazeteci Odunpazarı'nın Tarihini Yazmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Eski Gazeteci Odunpazarı'nın Tarihini Yazmaya Hazırlanıyor

Eski Gazeteci Odunpazarı\'nın Tarihini Yazmaya Hazırlanıyor

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde yaşayan ve uzun yıllar gazetecilik de yapan Hüseyin Gözütok, biriktirdiği geçmişe ait 5 bin fotoğraf ve bilgilerle yaşadığı ilçeyle ilgili bir anı kitabı yazmaya hazırlanıyor.

19.08.2015 11:29

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yaşayan ve uzun yıllar gazetecilik de yapan Hüseyin Gözütok, biriktirdiği geçmişe ait 5 bin fotoğraf ve bilgilerle yaşadığı ilçeyle ilgili bir anı kitabı yazmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden emekli olan Hüseyin Gözütok, Eskişehir'in aynı zamanda ilk adliye muhabirlerinden olduğunu belirtiyor. Daha önceleri Büyükşehir Belediyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü de yapmış olan Hüseyin Gözütok, aynı zamanda da 10 yıl boyunca Eskişehir'in çeşitli gazetelerinde spor muhabirliği yapmış ve Odunpazarıspor'da yıllarca da futbol oynamış. Hüseyin Gözütok 10 yıldan bu yana çoğu siyah beyaz fotoğraftan oluşan yaklaşık 5 bin adet Odunpazarı'nın eski resimlerini elinde bulunduruyor. Gözütok, çevresinde yaşayanların yardımı ile arşivine yeni fotoğraflar katmak için çabalıyor. Bir Odunpazarı sevdalısı olduğunu anlatan ve geçmişe ait bilgi ve belgelerin korunup gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yapan Hüseyin Gözütok, bunun için kendi çapında birşeyler yapmaya çalıştığını anlattı. Gözütok, arşivinde çok değerli fotoğraflar bulunduğunu da belirtti.

FOTOĞRAFLARI YAŞLILARA GÖSTERİP BİLGİ TOPLUYOR

Vatandaşlardan topladığı eski resimleri büyültüp yaşlı Odunpazarlılara gösteren ve onlardan ilçede yaşayan vatandaşları tek tek tespit eden Hüseyin Gözütok, yaptıklarıyla adeta Odunpazarı'nın tarihini yazıyor. Hüseyin Gözütok, hala fotoğraf ve bilgi toplamayı sürdürdüğünü belirterek bütün bunları bir anı kitabında toplamayı amaçladığını anlattı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Gazeteci Odunpazarı'nın Tarihini Yazmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement