Eski TRT Ses Sanatçısı Uygun, Vefat Etti - Son Dakika
Yerel

Eski TRT Ses Sanatçısı Uygun, Vefat Etti

TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği ses sanatçısı 82 yaşındaki Salih Uygun, geçirdiği rahatsızlık sonucu Bodrum'da hayatını kaybetti.

13.03.2013 15:51

TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği ses sanatçısı 82 yaşındaki Salih Uygun, geçirdiği rahatsızlık sonucu Bodrum'da hayatını kaybetti.

Bir süredir İzmir'deki özel bir hastanede tedavi gören Salih Uygun, önceki gün evinde yaşamını kaybetti. Uygun için Bodrum'a bağlı Ortakent-Yahşi beldesindeki evinin önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Uygun'un ailesi ile AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül ile iş adamları ile vatandaşlar katıldı. Uygun'un cenazesi, ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Ortakent-Yahşi Merkez Mezarlığında toprağa verildi.

Salih Uygun'un arkadaşlarından Turgay Özcan, Uygun'un Türk Halk Müziğinin değerli sanatçılarından birisi olduğunu anlatarak, "1960 yıllarında Bodrum'dan TRT'ye katıldı ve yıllarca görev yaptı. Sonra emekli oldu ve Bodrum'a geri döndü. Kendisi TRT'nin solo sanatçılarından birisidir. Çok sayıda sanatçıya müziği sevdirdi. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski TRT Ses Sanatçısı Uygun, Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement