Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Ne yazık ki her iki parti de koalisyon çağrımıza olumlu cevap vermedi ve erken seçim kararı alındı.

26.09.2015 23:30

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Ne yazık ki her iki parti de koalisyon çağrımıza olumlu cevap vermedi ve erken seçim kararı alındı. Gelin, 1 Kasım'da 7 Haziran'ın rövanşını hep birlikte alıp, AK Parti'yi tek başına iktidara getirelim" dedi.

Elvan, partisinin Erdemli ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın Türkiye'nin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmesi temennisinde bulundu.

7 Haziran seçiminde milletin AK Parti'ye tek başına iktidar olma imkanı vermediğini anımsatan Lütfi Elvan, şöyle devam etti:

"Milletimizin verdiği karara saygı duyduk. Bunun üzerine hem CHP hem de MHP'ye koalisyon hükümeti kuralım dedik. Koalisyon kurma çalışması görüşmelerinde bizzat ben de vardım. Sayın Devlet Bahçeli, 'ben iktidarda olmak değil, muhalefette kalmak istiyorum' diyerek bize cevap verdi. Bahçeli, 'ülke için değil elimi, göğsümü taşın altına koyarım' demişti. Ancak, hiç birini yapmadı. Ne yazık ki her iki parti de koalisyon çağrımıza olumlu cevap vermedi ve erken seçim kararı alındı. Gelin, 1 Kasım'da 7 Haziran'ın rövanşını hep birlikte alıp, AK Parti'yi tek başına iktidara getirelim."

PKK terör örgütünün zıvanadan çıkarak, askere, polise ve bölge halkına saldırmaya başladığını ifade eden Elvan, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir ve bu terör belasının da kökünü kazıyacaktır" diye konuştu.

Erdemli ve bölgeye yapılacak yatırımlar hakkında bilgi de veren Lütfi Elvan, Mersin- Taşucu Otoyolu'nun yapımı için 2016 yılında ihale açacaklarını belirterek, Mersin- Antalya Karayolu'nu da en kısa zamanda bitireceklerini söyledi.

Elvan, Erdemli Balıkçı Barınağı'nın genişletilmesi için bakanlık memurlarının gerekli çalışmalara başladığını da dile getirdi.

Vatandaşların, "Erdemli'ye havaalanı istiyoruz" demesi üzerine ise Lütfi Elvan, "Erdemli ilçemizin Kumkuyu Mahallesi'nde yapılması istenen Çanakçı Havaalanı için yeterli bilgiye sahip değilim. Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sizlere söz veririm. Ben yapamayacağım, altından kalkamayacağım işin sözünü vermem" diye yanıt verdi.

Elvan, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı.

Silifke ziyareti

Lütfi Elvan, Silifke ilçesinde de partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, "Bizler 1990'lı yılların Türkiye'sinde değiliz. Geçmişte biz İsrail'den almış olduğumuz insansız hava aracını kullanıyorduk, dışarıdan almış olduğumuz helikopterleri kullanıyorduk. Şimdi kendi ürettiğimizin insansız hava araçlarını, kendimizin ürettiği atak helikopterlerini kullanıyoruz. Terörü işte bu donanımla, güçlü silahlı kuvvetlerimizle kökünden kazıyacağız" ifadelerini kullandı.

Terör örgütüne silah ve para yardımının dış mihraklar tarafından verildiğini anlatan Lütfi Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz bunları 1918 yılında da yaşadık. Ülkemizin dört bir yanını işgal ettiler. Türkiye gibi bir devletin kurulmasını istemediler. Ama yaşlısıyla, genciyle, erkeğiyle, kadınıyla o milli mücadele ruhuyla atalarımız savaştılar ve geldikleri gibi o yabancılar ülkelerine döndüler. İşte milletimizle hesabı olan varsa, devletimizle hesabı olan varsa, ay yıldızlı bayrağımızla, Türkiyemizle hesabı olanlar varsa bizi iyi tanısınlar. Biz öyle bir devletiz ki evet yeri gelir susarız ama yeri geldiğinde de gerekeni yaparız. Bizim geçmişte ne yaptığımızı gördüler, bundan sonra da yaparız."

Elvan, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement