Eskişehir'in İlk Mahsulü Arpa, Borsaya Geldi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'in İlk Mahsulü Arpa, Borsaya Geldi

Eskişehir\'in İlk Mahsulü Arpa, Borsaya Geldi

Eskişehir'de 2014 hasat sezonunun ilk mahsulü arpa, sembolik olarak kilogramı 2 lira 85 kuruştan satıldı.

17.06.2014 15:42  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Ticaret Borsası'nda, yılın ilk mahsulü arpanın getirilişi dolayısıyla tören düzenlendi.

ETB Başkanı Ömer Zeydan, burada yaptığı konuşmada, yeni harman sezonunun üreticilere, tüccarlara, sanayicilere, borsaya ve millete hayırlı olmasını diledi.

Geçen yılın hasat döneminde 529 bin ton buğday üretildiğini bunun 415 bin tonunun borsada işlem gördüğünü anlatan Zeydan, üretilen 322 ton arpadan da 111 bin tonunun borsada satışa sunulduğunu bildirdi.

Eskişehir bölgesinin 2013-2014 yılı yağış miktarı ve iklim koşullarını değerlendiren Zeydan, "İlimiz hinterlandında yağışların zamanında yağmaması ve yetersiz oluşu nedeniyle verim kaybı oluşmasını beklemekte ve rekoltenin geçen yıla oranla daha düşük olacağını tahmin etmekteyiz" dedi.

Yılın ilk mahsul arpasını Eskişehir'in Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Beyazaltın Mahallesi'nden ETB'ye getiren çiftçi Anıl Ayas da borsaya ilk mahsulü ulaştırmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından dua edilerek başlanan açık artırmada, 2014 hasat sezonunun ilk mahsul arpası, yaşanan rekabet sonunda Oğuzlar AŞ tarafından, sembolik olarak kilogramı 2.85 liradan satın alındı.

Daha sonra Oğuzlar AŞ'nin Sahibi Erhan Oğuz ve çiftçi Ayas'a, ETB ve ziraat odaları tarafından plaket ile çeşitli hediyeler verildi.

Ardından ilk mahsul arpa, kurban kesimi ve davul zurna eşliğinde açık artırmayı kazanan firmaya teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'in İlk Mahsulü Arpa, Borsaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement