Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre Projesi" - Son Dakika
Yerel

Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre Projesi"

AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından 5 Ağustos'ta Erzurum'dan başlatılan "Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre Projesi" kapsamında yola çıkan bisikletli grup, son durak olan Yalova'ya ulaştı.

17.08.2015 15:40

AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından 5 Ağustos'ta Erzurum'dan başlatılan "Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre Projesi" kapsamında yola çıkan bisikletli grup, son durak olan Yalova'ya ulaştı.

Cumhuriyet Meydanı'nda karşılanan grup üyelerine, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından 17 Ağustos 1999'daki deprem sonrası kurtarma çalışmalarına katılan Zonguldaklı işçileri anımsatması bakımından fener ve baret ile çiçek hediye etti.

Grupta yer alan AKUT Ankara Ekip Lideri Hakan Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun bir yolculuğun istedikleri gibi sonlandığını bildirdi.

Yorucu ve başarılı bir tur yaptıklarını belirten Korkut, "Hedefimiz, yol boyunca fay hattı üzerindeki yerleşim yerlerinde yaşayan insanları deprem hakkında bilinçlendirmek ve başlarına gelebilecek felaketlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamaktı. Bunu da başardık. Yol boyunca uğradığımız yerlerdeki belediyeler ve resmi kurumlar bize destek oldu. Destek veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Katılımcılardan Derya Keçeci de fay hattının bir ucundan diğerine pedal çevirdiklerini anlattı.

Erzurum'dan sonra Erzincan, Refahiye, Reşadiye, Erbaa, Osmancık, Tosya güzergahını geçerek Yalova'ya geldiklerini bildiren Keçeci, şunları kaydetti:

"Kuzey Anadolu Fay Hattı'nı geçerek, 17 Ağustos'ta büyük acılar yaşadığımız Marmara Depremi ve aynı zamanda Yalova'da da büyük acı ve sıkıntılara yol açan fay hattının kalbinde etkinliğimizi sonlandırmak istedik. Bu yolculuğumuzda bisikletle büyük bir hedef aşmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. Karış karış ülkemizi neredeyse boydan boya gezmiş olduk. Gittiğimiz yerlerde depremle ilgili görseler dağıtık. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum."

Başka bir katılımcı Mehmet Murat Boz ise fay hattı üzerinde yaşayan vatandaşlarda deprem farkındalığını artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement