Giresun'un Yayla Yollarında Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Giresun'un Yayla Yollarında Çalışmalar Sürüyor

Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, yayla yollarının altyapı eksiklerinin tamamlanmasıyla, bölge yaylalarının cazibesinin daha da artmasının sağlanacağını söyledi.

06.07.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, yayla yollarının altyapı eksiklerinin tamamlanmasıyla, bölge yaylalarının cazibesinin daha da artmasının sağlanacağını söyledi.

Gürel, yaptığı açıklamada, bölge yaylalarının turizmden hak ettiği payı alabilmesi için İl Özel İdaresi olarak altyapı eksikliklerini gidermek için yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yaylalara alternatif yollar kazandırmanın yanı sıra mevcut yolların standardının yükseltilmesi için de çalışmaların devam ettiğini aktaran Gürel, şöyle konuştu:

"Ana çalışmalarımızdan birisi tarihi İpek Yolu olan Giresun-Erimez-Kulakkaya yayla yolunda. Bu yolumuz bölgede bulunan Kulakkaya ve Bektaş başta olmak üzere önemli turizm yaylalarımıza olan bağlantıları sağlamakta. Bu nedenle yola büyük önem veriyoruz. 2012 yılında yolda alt yapı ve asfaltlama çalışmaları başlatıldı. 2 yıldır da hummalı bir çalışma var. Bugüne kadar 18 kilometresini tamamladık. Geri kalan bölümde alt yapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bir çok bölge de çalışmalar tamamlandı ve yol asfalt hale getirildi. Yine Kümbet yaylalarımızın Giresun- Şebinkarahisar Karayolu'na bağlantısını sağlayan güzergahta da çalışmalarımız devam ediyor. Diğer bölgelerde de yaylalarımızla ilgili yol çalışmalarımız devam etmekte."

Mürşit Gürel, yaylaların yol sorunlarının çözümü ile cazibelerinin daha da artacağını vurgulayarak, "Yaylalarımıza ulaşımlar daha da kolaylaşması için gece gündüz mücadele ediyoruz. Bu doğrultudaki çalışmalarımızda da çok ciddi mesafeler aldık. Yollarımızın tamamlanması halinde, ilimizin önemli turizm merkezlerinden olan yaylalara ulaşım daha da kolaylaşacak, böylelikle de Giresun turizmden hak ettiği katkıyı alacaktır" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun'un Yayla Yollarında Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement