Gümüş Madalyaya 6 Aylık Çalışmayla Uzandı - Son Dakika
Yerel

Gümüş Madalyaya 6 Aylık Çalışmayla Uzandı

Boksla tanıştığı 6 ay içerisinde yaptığı çalışmalarla Alt Minikler Boks Şampiyonasına katılan ve ilk kez bir şampiyonada ringe çıkan 11 yaşındaki İsmet Çalış, Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyayı boynuna takmayı başardı Çalış: "Hayalim milli bir sporcu olarak olimpiyatlara katılarak ülkeme olimpiyat.

24.08.2014 11:06

KEMAL KARADAĞ - Boksla tanıştığı 6 ay içerisinde yaptığı çalışmalarla Alt Minikler Boks Şampiyonasına katılan ve ilk kez bir şampiyonada ringe çıkan 11 yaşındaki İsmet Çalış, Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyayı boynuna takmayı başardı.

İlköğretim öğrencisi Çalış, boks sporuyla otobüs şoförlüğü yapan babasının isteğiyle tanıştıktan sonra antrenmanlara katılmaya başladı.

İl Özel İdaresi Gençlik ve Spor Kulübünün sporcusu olarak çalışmalara başlayan Çalış, boksla tanıştıktan 6 ay sonra Türkiye Boks Federasyonu tarafından Adapazarı'nda düzenlenen Alt Minikler Boks Şampiyonasına katıldı. Burada rakiplerini yenerek finale kalan Çalış, final müsabakasında ise rakibine yenilerek Türkiye ikincisi oldu. Çalış, katıldığı ilk şampiyonada ve ilk kez tanıştığı boks ringlerinde gümüş madalya almaya hak kazandı.

Çalış, boksla tanışmasını ve ilk şampiyonasında yaşadığı başarının sırrını AA muhabirine anlattı.

Spora ilk olarak basketbolla başladığını ifade eden Çalış, yaşadığı lisans sorunu nedeniyle basketbolu bıraktığını ve babasının isteğiyle boksla tanıştığını belirtti.

Boksla tanıştıktan sonra sadece 6 ay antrenman yapma fırsatı bulduğunu ifade eden Çalış, şöyle konuştu:

"Boksa başladıktan 6 ay sonra Türkiye şampiyonasına katılacağımı öğrendim. Bu 6 aylık sürede antrenman yapabildim. İlk antrenmanlarımda sadece ip atlıyordum. Sonra okulumda derslerimin öğleden sonra olması nedeniyle hocam, sabahları antrenman hazırladı. Hocamla tek başımıza çalışıyorduk. Özel taktikler öğretmeye başladı. Her gün düzenli olarak koştum, yumruk çalışması yaptım. Her gün 100 kez ip atladım. Mekik, şınav gibi hareketlerle vücudumun daha da sağlamlaşmasını sağladım. Yaptığım bu çalışmalar sonrasında Adapazarı'nda yapılan Alt Minikler Boks Şampiyonasına katıldım."

Rakiplerinin hocalarına havlu attırdı

İlk kez katıldığı şampiyonada ringlerle tanıştığını vurgulayan Çalış, şampiyonada yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"İlk kez bir şampiyonaya katılıyordum. Aslında ilk başlarda heyecanım yoktu. Kendime güveniyordum. İlk olarak Erzurum'dan gelen bir sporcu ile mücadele ettim ve kendisini yendim. Daha sonra Muş ve Şırnak'tan gelen sporcularla maçlara çıktım. Her iki sporcunun hocası da maçın yarısında havlu atmak zorunda kaldı. Her iki maçı da süre tamamlanmadan kazanmış oldum."

"Final maçında rakibimden korktuğum için yenildim"

Final maçında ise heyecanlandığını ve korktuğunu kaydeden Çalış, "Final maçında heyecanlandığımı hissettim. Çünkü rakibim benden vücut olarak daha yapılıydı. Açıkçası rakibimden korkmuştum. Final maçımda rakibimden korktuğum için yenildim. Eğer korkmasaydım, o maçı da alarak şampiyon olabilirdim ama bu bana bir ders oldu. Artık hiçbir rakibimden korkmuyorum" dedi.

Hayali olimpiyat şampiyonluğu

İlk hedefinin bundan sonra katılacağı şampiyonalarda altın madalya olduğunu söyleyen Çalış, "İlk geldiğimde ip atlıyordum. Hiçbir hayal kuramıyordum ama şampiyonaya katıldıktan sonra hayallerim daha da büyüdü. Hayalim milli bir sporcu olarak olimpiyatlara katılarak ülkeme olimpiyat şampiyonu olarak dönmek" diye konuştu.

Öğrencisinin 6 aylık disiplinli çalışmayla gümüş madalya kazandığını ifade eden antrenör Ziyaeddin Türkoğlu ise şunları kaydetti:

"Biz İsmet'in fizik yapısından istifade etmek istiyoruz. Gelecek sene de alt minikler kategorisinde ringlere çıkacak. Hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu. Bu da 5-6 senelik bir süreç. Disiplinli çalışarak İsmet'in olimpiyat şampiyonluğuna uzanmasını istiyoruz. Hazırlık dönemlerimiz var, özel müsabakalar yapmamız gerekiyor. Eksikliklerimizi öğrenmemiz için özel ikili müsabakalar lazım. Bunları yapmadan başarı mümkün değil. Fenerbahçe, Trabzon gibi kulüpler yurt dışındaki sporcularla ikili özel maçlar yapıyor. Biz bunları yapmadan başarılara imza atıyorsak, diğer kulüplerin imkanlarına ulaşırsak daha büyük başarılara sahip oluruz." - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüş Madalyaya 6 Aylık Çalışmayla Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement