Hafta Sonu Mesaisine Tarih Molası - Son Dakika
Yerel

Hafta Sonu Mesaisine Tarih Molası

Hafta Sonu Mesaisine Tarih Molası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası ile 30 Mart yerel seçimlerinden sonra belediyesi kapatılacak olan Birgi Beldesi'ni ziyaret etti.

27.10.2013 15:44

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası ile 30 Mart yerel seçimlerinden sonra belediyesi kapatılacak olan Birgi Beldesi'ni ziyaret etti. Köy kahvesinde vatandaşlarla yorgunluk kahvesi içen Başkan Kocaoğlu, beldenin tarihi yerlerini gezerek bilgi aldı.

İlk olarak Birgi Dede Türbesi'ni ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ardından Aydınoğlu Mehmet Bey Camii'ne geçti. Birgi Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener, cami içindeki güneş sistemini simgeleyen 700 yıllık tarihi minberin, çivi ve tutkal kullanılmadan "kündekari" tekniği ile yapıldığını, 1933 yılında çalınan kapısının 1996 yılında Londra'daki British Museum düzenlenen açık arttırmada satılmak istenirken bulunup yeniden Türkiye'ye getirildiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, daha sonra restore edilen Dervişoğlu Hamamı, Medresesi ve Konağı'nı gezerek bilgi aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hafta Sonu Mesaisine Tarih Molası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement