Hayalleri, Yaşadıkları Topraklara Geri Dönmek - Son Dakika
Yerel

Hayalleri, Yaşadıkları Topraklara Geri Dönmek

Hacer Coşkun - Yaşadıkları deprem felaketi sonrasında Ordu'ya gelen Vanlı depremzedeler, terk etmek zorunda kaldıkları topraklarına geri dönebilmenin hayaliyle yaşıyor.

02.01.2012 14:04

Hacer Coşkun - Yaşadıkları deprem felaketi sonrasında Ordu'ya gelen Vanlı depremzedeler, terk etmek zorunda kaldıkları topraklarına geri dönebilmenin hayaliyle yaşıyor.

Van'da yaşanan depremde tamamen yıkılan ya da ağır hasar görmesi nedeniyle oturulamaz durumda olan evlerini bırakarak Ordu'nun Ünye ilçesine gelen toplam 28 bireyden oluşan 6 aile, ilçede yaşayan yakınlarının destekleriyle yaşama tutunmaya çalışıyor.

Gözyaşları arasında yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan ailelerin tek umudu, yeniden topraklarına dönebilmek.

Ünye halkının kendilerine gösterdiği sıcak ilgi karşısında yaşadıkları acının bir nebze olsun hafiflediğini belirten depremzedelerden Emine Uzun (47),

"Neler yaşadığımızı hiç anlatamam. Çok zordu, kötüydü. Evimiz, yuvamız, her şeyimizi kaybettik. Ünyeliler bize ev açtı, kucak açtı, onların güler yüzleri tatlı dilleri bizlere yetti. Burayı sevdik ama memleketimiz, vatanımız, yuvamız Van. Ünye'de geziyoruz, yiyoruz, içiyoruz ama bir de bizim içimize sorun. Ekmek yediğimiz yer yıkıldı, yerle bir oldu. Çok şükür ölmedik ama her gün içimiz kan ağlıyor" dedi.

Gözyaşlarının hala kurumadığını vurgulayan Uzun, "Duyduğum her hüzünlü türkü, bana memleketimi hatırlatıyor. Hayallerimizi, geleceğimizi, geride bıraktığımız memleketimiz gözümüzde tütüyor" diye konuştu.

Emine Uzun'un oğlu Eyüp Uzun da duygularını söylediği hüzünlü bir türküyle dile getirmeye çalıştı. Uzun'un, "Öz canımdan çok sevdim Erciş'im, çaresiz dişimi sıktım giderim. Hele depremlerde zarar gördü evimiz, bu da bizim kara bahtımız giderim" sözü üzerine duygulanan aile bireyleri gözyaşlarına hakim olamadı.

-"Canımızı kurtarmak için her şeyimizi bıraktık kaçtık"

Van'da terzilik yapan, baba Recep Uzun ise, banka kredisi kullanarak aldığı evinin depremde yıkıldığını söyledi.

Emekli maaşıyla hala yıkılan evinin banka kredisini ödediğini vurgulayan Uzun, "Evimin olduğu apartman depremde tamamen yıkıldı. Ben işteydim, eşim de köydeydi. Canımıza bir şey olmadı. Ancak yıkılan ev için borçluyuz, bankadan kredi kullanmıştık. Borç kaldı sırtımızda. Çıktık geldik Ünye'ye. Sağ olsunlar kucak açtılar, derdimize sarıldılar, ortak oldular. Varlıklı bir yaşamdan bir anda yokluğa düşmeyi gururuma yediremiyorum" dedi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir de Van'dan gelen aileler için ellerinden geleni yapmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Ailelerin barınma ve yakacak teminini karşıladıklarını söyleyen Kaymakam Demir, "İlçemize gelen depremzede ailelerimiz Valilik kanalıyla değil de, kendi girişimleriyle ya da aile, akraba ve yakınları dolayısıyla geldiler. Ailelerin acil olan ihtiyaçları temin edildi. İstekleri doğrultusunda istedikleri kadar ilçemizde kalabilirler" dedi.

(HC-İSM-HRN - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayalleri, Yaşadıkları Topraklara Geri Dönmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement