Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Öz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Öz Açıklaması

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, hükümetten, kamuda faaliyet gösteren taşeron şirket çalışanlarına ayrım yapılmaksızın kadro verilmesini talep ettiklerini bildirdi.

14.12.2015 10:58

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, hükümetten, kamuda faaliyet gösteren taşeron şirket çalışanlarına ayrım yapılmaksızın kadro verilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Öz, bir restoranda gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi Temsilciler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin üye yapılarak sendikal mücadeleye dahil edilmesinde Kayseri şubesinin öncü rol oynadığını belirtti.

Şube yönetimi ile örgütlenmede gösterilen gayretli ve sonuç odaklı çalışmalarından dolayı sendika temsilcilerine teşekkür eden Öz, başarının sürdürülebilir olmasının ise örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Kamuda faaliyet gösteren taşeron firmalarda örgütlenme çalışmalarının Hizmet-İş tarafından başlatıldığını, bu konudaki ilk büyük organizasyonu da 5 bin taşeron işçiyi Ankara'da buluşturarak gerçekleştirdiklerini hatırlatan Öz, "HAK-İŞ ve Hizmet-İş'in kararlı çalışmaları olumlu meyvelerini verdi. Taşeron işçilere sendikalı olma yolu açılarak, bir takım haklar getirildi. Ancak bunlar yeterli değildir. Sorunun çözümü kadrodur, bu da yakın zamanda gerçekleşecektir. Hizmet-İş Sendikası olarak hükümetten talebimiz, kamuda faaliyet gösteren taşeron şirket çalışanlarının tamamına ayrım yapılmaksızın kadro verilmesidir" ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Serhat Çelik de toplantının Hüseyin Öz ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin'in katılımlarıyla gerçekleştirilmesinin önemine değinerek, büyük hedefleri bulunduğunu anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Öz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement