Huzurevi Sakinleri Ressamlara "Model" Oldu - Son Dakika
Yerel

Huzurevi Sakinleri Ressamlara "Model" Oldu

Köşk Huzurevi sakinleri yaşlılar, kamuoyunda "Çoban Ressam" olarak tanınan Süleyman Şahin ile Teymur Ağaoğlu'na model olarak, ressamların fırçasında hayat buldu.

23.06.2011 17:01

Huzurevi'nin bahçesindeki kapalı garajı sanat merkezi gibi süsleyen yaşlılar için burada resim etkinliği ve yağlı boya resim sergisi düzenlendi.

Yaşlıların mutlulukla katıldıkları etkinliklerle ilgili bilgi veren huzurevi sahibi Fatma Cengiz, kurumda huzurevi sakinlerini 3 yıldır resimle buluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Zaman zaman ressamlara model olan yaşlıların bazen de tuvallere resimler yapmaya çalıştığını anlatan Cengiz, bu tür etkinliklerin yaşlıları hayata bağladığını, yeniden üretebilmenin mutluluğunu yaşattığını dile getirdi.

Cengiz, haftaya yaşlılar için Kırşehir'in ilçesi Kaman'ın Savcılı köyünde bu etkinliği devam ettireceklerini kaydetti.

Huzurevi sakinlerinden Cengiz Altınkaya da sanata yönelik etkinliklerin kendilerine önemli katkılar sağladığını ve bu etkinliklere büyük bir sevinç ve heyecanla katıldıklarını belirtti. Altınkaya, "fırçayı paletten tuvale vuran arkadaşların mutluluklarını anlatamam. Bir sanatçıyı bile tanıyor olmak bizler için çok önemli" diye konuştu.

Çoban Ressam Şahin, insanların arasına karışarak sanat yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, sanatçıların halkla iç içe olmasını tavsiye etti.

Yaşlılarla birlikte olmaktan, onlarla resme ortak olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Şahin, yaşlılardan enerji aldığını dile getirdi. Şahin,

"Paylaşamadıkları çok şey var. Onlara konuşup, sohbet etmek çok güzel" dedi.

Şahin, 50 senedir resim yaptığını ve bugüne kadar pek çok siyasiyi sergilerinde ağırladığını, günümüzdeki siyasilerin de kültür sanata ilgi göstermesini isteyerek, sanatçılar olarak yalnız kaldıklarını belirtti.

Ressam Ağaoğlu da yaşlılar gelemediği için kendilerinin onların yanına geldiklerini söyledi. Zaman zaman yaşlılara da resimler yaptırdıklarını anlatan Ağaoğlu, yaşlılarla olmanın kendilerine keyif verdiğini ifade etti.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Huzurevi Sakinleri Ressamlara 'Model' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement