İHD Batman Şubesi: Soykırım Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

İHD Batman Şubesi: Soykırım Devam Ediyor

İHD Batman Şubesi: Soykırım Devam Ediyor

Halepçe Katliamının yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan İHD Yöneticileri, sistematik soykırım girişimlerinin devam ettiğini belirttiler.

17.03.2015 08:07

İHD Batman Şubesinden Halepçe ve soykırım açıklaması

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi, Halepçe Katliamının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, soykırım girişimlerinin devam ettiğini bildirdi.

İHD tarafından yapılan açıklamada "Halepçe'de gerçekleştirilen kimyasal saldırı, Irak Baas Rejim Güçlerinin tüm Güney Kürdistan'a dönük alarak planlanan ve başlatılan 'Enfal operasyonu' saldırısının bir parçası olarak gerçekleştirilmiş bir saldırıdır. 1983 ile 1989 yılları arasında Berzan bölgesinde Kürtlere karşı başlatılan ve Halepçe'deki Kimyasal saldırı ile doruğa çıkan Enfal operasyonları kapsamında yapılan saldırılarda; 185 bin Kürdistanlı katledilirken Güney Kürdistan'ın 4000 köyü yerle bir edildi. 1800 okul, 300 hastane, 3000 camii ve 27 kilise yakılarak yok edilmiştir. Tarihte 'Soykırım Suçu'nun ilk kurbanları olan Ermeni ve Yahudiler tarihlerinden ders çıkartarak kaderlerini tayinle devlet güvencesine kavuşarak kendilerine dönük Soykırım tehlikesini bertaraf ettikleri görülürken Kürt halkının devlet güvencesinden yoksun oldukları ve en son IŞİD organizasyonu/örgütünce Güney, Batı Kürdistan'ı Şengal ve Kobane'de gerçekleştirilmek istenen soykırım girişimiyle yüz yüze kaldıkları görülmektedir" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD Batman Şubesi: Soykırım Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement