İHD Şubesi ve Kayıp Yakınları 291. Eylemlerini Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

İHD Şubesi ve Kayıp Yakınları 291. Eylemlerini Gerçekleştirdi

İHD Şubesi ve Kayıp Yakınları 291. Eylemlerini Gerçekleştirdi

Batmanda 291. Kez bir araya gelen kayıp yakınları "İsim verildiği halde cinayetler neden aydınlatılmıyor?" diyerek, Hükümete çağrıda bulundu.

08.09.2014 12:20

291. Kez bir araya gelen kayıp yakınları, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istediler. Atatürk Parkı önünde bir araya gelen kayıp yakınları ve İHD yöneticileri, Başbakanlık Müsteşarı tarafından hazırlanan rapora rağmen, DEP Milletvekili Mehmet Sincar başta olmak üzere bir çok faili meçhul cinayetin aydınlatılması gerektiğini belirttiler.

Kayıp yakınlarının eyleminde söz alan İHD Başkanı Av.Mehmet Bağatır, "İkinci Susurluk Raporu'nu hazırlayan dönemin Başbakanlık Müsteşarı Kutlu Savaş, cinayeti Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım ile itirafçılar Alaattin Kanat, İsmail Yeşilmen ve Mesut Mehmetoğlu'nun işlediğini öne sürdü. Daha sonra Hizbullah örgütü üyesi olmak suçuyla tutuklanan bu sanıklar, cinayeti işlediklerini itiraf etti.Yine Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde gizli tanık 'Emek', Musa Anter ve Mehmet Sincar cinayetleriyle ilgili bilgiler verdi. İddianamenin Veli Küçük'le ilgili bölümünde, gizli tanık, eski PKK'li JİTEM tetikçisi Alaattin Kanat'ın DEP Milletvekili Sincar'ı öldürdükleri yönündeki beyanları yer almıştır.Failleri bulmakta ve yargılamakta hiç de aceleci davranmayan devlet, mağdurları cezalandırmanın peşine düşmüştür. Çözüm sürecinin akamete uğramaması için, bu tip suçların önünün alınması, faili meçhul cinayetlerin ve kayıpların açığa çıkarılması zorunludur. Bu bağlamda hakikatleri araştırma komisyonlarının kurulması ve yasal zeminde tanınması ve ciddiyetle çalışması hayati önemdedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD Şubesi ve Kayıp Yakınları 291. Eylemlerini Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement