İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Türk ulusunun en büyük destanı İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıl dönümünü kıvançla kutladıklarını bildirdi.

12.03.2015 13:15

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Türk ulusunun en büyük destanı İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıl dönümünü kıvançla kutladıklarını bildirdi.

Dibek, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içinde kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

İstiklal Marşı'nın, ülkenin bağımsızlığının, Türk milletinin kahramanlığının ve milli mücadelenin önemli bir sembolü olduğunu vurgulayan Dibek, şunları kaydetti:

"Türk ulusunun en büyük destanı İstiklal Marşı'nun kabulünün 94'üncü yıl dönümünü kıvançla kutluyoruz. Büyük usta Mehmet Akif Ersoy'un bir ülkenin dirilişini anlattığı o mükemmel destanı Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin en büyük güç kaynağı olmuştur. Bağımsızlık aşkımızın ifadesi olan İstiklal Marşı'nın her mısrası inanç doludur. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un hatırası önünde saygı ile eğiliyor, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement