Karacasu'da Yangın, 2 Asırlık Tarihi Ev Tamamen Yanarak Kül Oldu - Son Dakika
Yerel

Karacasu'da Yangın, 2 Asırlık Tarihi Ev Tamamen Yanarak Kül Oldu

Karacasu\'da Yangın, 2 Asırlık Tarihi Ev Tamamen Yanarak Kül Oldu

Aydın’ın Karacasu ilçesi’nde meydana gelen ikamet yangınında yaklaşık 2 asırlık tarihi ev kül oldu.

01.06.2016 13:51

Aydın'ın Karacasu ilçesi'nde meydana gelen ikamet yangınında yaklaşık 2 asırlık tarihi ev kül oldu. İstiklal Caddesinde bulunan ve 2 asırlık olduğu tahmin edilen iki katlı tarihi ev çıkış sebebi henüz bilinmeyen bir yangın sonucu küle döndü. Evin bahçesinde yangının ortasında kalan bir otomobil ise Karacasu halkının da katıldığı olağanüstü bir çalışmanın ardından bir felakete yol açmadan kurtarıldı.

Öğlen saatlerinde çıkan ve yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınabilen yangında söndürme çalışmalarına Aydın Büyükşehir Belediyesi Karacasu İtfaiye Müdürlüğü üç arazöz ve tam kadro müdahale etti. Karacasu İtfaiyesine Orman İşletme Şefliği ve Karacasu Belediyesi araçları da destek verdi. İki katlı tarihi evde çıkan yangının sebebi bilinmezken evin bulunduğu caddenin tarihi olması nedeniyle Anıtlar Kurulu'nca koruma altında olduğu öğrenildi. Evin Almanya'da yaşayan emekli ve yaşlı bir şahsa ait olduğu öğrenildi.

Evin zemin katı ile üst katı arasındaki boşlukta branda ile örtülü halde bulunan bir otomobil vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kurtarıldı. Herhangi patlamaya mahal vermemek için saniyelerle yarışan itfaiye ekiplerine Karacasu halkı destek oldu. Yoğun bir çalışmanın ardından otomobil yangında zarar görmeden kurtarıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacasu'da Yangın, 2 Asırlık Tarihi Ev Tamamen Yanarak Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement