Kesk Üyeleri 20. Yılda Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kesk Üyeleri 20. Yılda Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kesk Üyeleri 20. Yılda Gazetecilerle Bir Araya Geldi

KESK Eskişehir Şubeler Platformu üyeleri, KESK’in 20. yılı nedeniyle düzenledikleri kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi.

12.12.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KESK Eskişehir Şubeler Platformu üyeleri, KESK'in 20. yılı nedeniyle düzenledikleri kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi.

Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, yaptığı değerlendirmede, KESK'in, 1950'lerde hızlanan 60'lardan itibaren kitleleşen kamu emekçisi sendikal hareketinin temelleri üzerinde yükseldiğini söyledi. KESK'in aslında 100 yıllık bir mücadele tarihin mirasçısı ve devamı olduğun ifade ede Demir, "KESK, "Çalışma yaşamında ve hayatın diğer alanlarında üyelerin ve tüm emekçilerin ekonomik, demokratik, sosyal, siyasal, kültürel, mesleki, hukuksal ve özlük haklarını ve çıkarlarını korumayı geliştirmeyi, Evrensel İnsan Hakları belgelerine dayanan ve uluslar arası hukuk ve sözleşmelerde doğan bütün hak ve özgürlükleri eksiksiz yaşama geçirmeyi, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya amacıyla, kalıcı barışın yaratılmasına katkıda bulunmaya, her türlü baskıcı yönetime karşı demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleşmesini sağlamak, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların kardeşliği için mücadele etmeyi, emekçilerin sosyal ve kültürel gelişmelerinin sağlanması, sınıf bilincinin geliştirilmesi, örgütlülüğün ve demokrasinin bir yaşam biçimi haline gelmesi için bilimsel ve kültürel etkinliklerde bulunmayı, ortak, genel ve demokratik bir sendikanın oluşturulmasını, tüm emekçilerin toplu sözleşme ve grev hakları da eksiksiz olarak yararlanmasını, emekçiler için iş güvencesini sağlamayı ve lokavtın kaldırılması için mücadele etmeyi amaçlar" dedi.

KESK'in, sınıf ve kitle sendikal anlayışını temel ilke olarak kabul ettiğini ve tüm kamu emekçilerinin sendikası olduğunu belirten Demir şunları konuştu:

"Tüm emekçilerin ve örgütlerinin siyaset yapma hakkını ve siyasal örgütlenme özgürlüğünü savunur. Sermaye ve devletten bağımsızdır. Her düzeydeki mücadelede emekten yana taraftır. Siyasi parti, kurum ve kuruluşlardan örgütsel olarak bağımsızdır. Emekçiler arasında din, dil, ırk, siyasal düşünce, etnik köken, mezhep, cinsiyet ve felsefi düşünce ayrımı gözetmez. İşkolu temelinde örgütlenmeyi esas alır. Aynı iş kolunda kurulmuş birden çok sendikanın birleşmesi için çaba harcar ilkeleri ile hareket eder."

Yapılan kahvaltı sonrası KESK Şubeler yöneticileri gazetecilerle birlikte anı fotoğrafı çektiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kesk Üyeleri 20. Yılda Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement