Kilis'te 'Kayalık Gerbili' Tür Koruma Eylem Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Kilis'te 'Kayalık Gerbili' Tür Koruma Eylem Çalıştayı

Kilis Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Elbeyli - Suriye sınır hattındaki gerbillerin koruma altına alınmasını amaçlayan proje çalıştayı gerçekleştirildi.

10.09.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Elbeyli - Suriye sınır hattındaki gerbillerin koruma altına alınmasını amaçlayan proje çalıştayı gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Öğretmenevi Konferans salonunda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasında 'kayalık gerbili'nin yaşam alanlarının insanlar tarafından daraltıldığını ve sayılarının her geçen gün azaldığını belirtti.

Deligöz, proje sayesinde Türkiye'nin sadece tek bölgesinde yaşayan 'kayalık gerbili' türünün sayılarının belirlenebileceğini ifade ederek, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2013 yılında başlattığı Tür Koruma Eylem Planları kapsamında, her yıl nesli tehlike altında bulunan 10 tür koruma altına  alınacak. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Elazığ'da bulunan Baskil Lalesi için düzenlenen çalıştayın ardından bu günde burada 'Kayalık gerbili' için bir çalışma başlattık" dedi.

Kayalık gerbilinin varlığının sadece Kilis'te tespit edildiğini anımsatan Deligöz, yaşam alanı bölgeye sıkışan bu türün neslinin devamı için başlatılan çalışmanın büyük önem arz ettiğini aktardı.

Deligöz, amaçlarının kayalık gerbilinin yaşam sorunlarının tespit edilmesi ve elde edilen sorunların giderilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Program, Yardımcı Doç. Dr. İbrahim Akın Temizer'in sunumuyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kilis'te 'Kayalık Gerbili' Tür Koruma Eylem Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement