Kısakürek, Vefatının 30. Yılında Sakarya'da Anılacak - Son Dakika
Yerel

Kısakürek, Vefatının 30. Yılında Sakarya'da Anılacak

Sakarya Türküsü'nün şairi Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30.yılında Sakarya Nehri kıyısında düzenlenecek şiir akşamıyla anılacak.

02.05.2013 15:20

Sakarya Türküsü'nün şairi Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yılında Sakarya Nehri kıyısında düzenlenecek şiir akşamıyla anılacak.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kısakürek'in Sakarya için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, üstadın Türkiye'nin yetiştirdiği ender insanlar arasında bulunduğunu söyledi.

Kısakürek'in 30 yıl önce hayatını kaybettiğini anımsatan Büyük, "Ondan ayrılışımızdan bu yana fikirleri, düşünceleri ve sanat eserleri gençlerimize anlatılıyor. Böylesine önemli birini anmak adına çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Büyük, mayıs ayı boyunca 28 şair ve yazarın okullarda öğrencilere üstadı anlatacağını ifade ederek, Kısakürek'i 25 Mayıs'taki ölüm yıl dönümünde Alifuatpaşa beldesinde Sakarya Nehri kıyısında düzenleyecekleri şiir akşamı ile anacaklarını kaydetti.

Sakarya'nın Kısakürek için önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Büyük, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sakarya Türküsü'nü bu nehir kıyısında seyahat ederken yazmıştır. Sakarya Türküsü'nün hayat bulduğu bu mekanda Necip Fazıl'ı en güzel şekilde anmaya gayret göstereceğiz. Necip Fazıl, çok önemli bir şair. Nesilleri etkilemiş bir insan. Sakarya Türküsü de en sevilen şiirlerinden. Bu program için çalışmalarımız hazır. Onu genç nesillere en iyi şekilde anlatmaya gayret göstereceğiz." - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kısakürek, Vefatının 30. Yılında Sakarya'da Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement