Kocaoğlu: "Bu Bir Hizmet Yarışı" - Son Dakika
Yerel

Kocaoğlu: "Bu Bir Hizmet Yarışı"

Kocaoğlu: "Bu Bir Hizmet Yarışı"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, tüm aday adaylarının ilçe belediye başkan adaylarının yanında olacağına inandığını belirtti.

10.02.2014 16:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, tüm aday adaylarının ilçe belediye başkan adaylarının yanında olacağına inandığını belirtti. Herkesin yerel seçimin genel seçimin provası olacağı düşüncesiyle çalışacağına inandığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Hep birlikte, örgütümüzle dayanışma içinde 30 ilçe ve Büyükşehir'i tekrar alarak, yerelde iktidarımızı daha da güçlendirmek için yola çıkıyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "350 Araç Kapasiteli Çok Katlı Otopark"ın temel atma töreni için gittiği Bergama'da, partisinin ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından örgüte ve adaylara önemli mesajlar verdi. Gazetecilerin yaşanan sürece ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, "Zamanın küskünlük değil, birlik içinde dayanışma zamanı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"TÜM ADAY ADAYLARI BİRBİRİNDEN DEĞERLİYDİ"

"Genel Merkezimiz MYK ve PM kararını verdi. 30 Mart'ta aday gösterilemeyen 5-10 yıl birlikte çalıştığımız tüm belediye başkanlarına İzmir halkı adına, kendi adıma, birlikte çalıştığımız arkadaşlar adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir yarış, bugün bizi gösterdiler, yarın bizi de göstermeyebilirler. Burada biz 30 ilçeye bakıyoruz, Genel Merkez tüm Türkiye'ye bakıyor. Belli dengeler kuruyor. Aday gösterilen arkadaşın çok başarılı, diğerlerinden farklı olduğuna duygusuna kapılmamak lazım. Koşullar böyle getiriyor. Bir zaman kesiti içinde değerlendirme yapılıyor. Aday adaylığı müracaatı yapmış arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Dün akşam geç saatte belli oldu adaylar. Bergama'daki törenimize 4 dönem Dikili Belediye Başkanlığı yapan ve aday gösterilmeyen arkadaşımız Osman Özgüven geldi, Dikili Başkan Vekili Yusuf Altıparmak arkadaşımız geldi, Çiğli'den Metin Solak arkadaşımız geldi, Aliağa'dan Turgut Oğuz ağabeyimiz hem adayı almış, hem ilçe başkanını almış geldi. Bunlar CHP'nin bizim partimizin geleneklerini göreneklerini sergileyen çok önemli, çok ulvi davranışlar. Hepsine tekrar canı gönülden teşekkür ediyorum. İşte partililik bu, siyaset bu. Bu bir hizmet yarışı."

"30 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR'İ ALACAĞIZ"

"Aday gösterildiğin zaman sevinmek, gösterilmediğin zaman üzülmek gibi lüksümüz yok. Tabi ki insanoğlu burulabilir. Bunu doğal kabul etmek gerekiyor. Tüm aday adaylarının ilçelerinde adayların yanında olacağına, sanki kendileri adaymış gibi canhıraş bir şekilde çalışacağına ve ülkenin büyük fotoğrafına bakıp, -herkes belediye başkanı olmak ister ama onu biraz bir tarafa öteleyip- yerel seçimin genel seçimin provası olacağı bilinciyle çalışacaklarına, o gelenekten geldiklerine inanıyorum. Hep birlikte örgütümüzle dayanışma içinde 30 ilçe ve Büyükşehir'i tekrar alarak, yerelde iktidarımızı daha da güçlendirmek için yola çıkıyoruz. İzmirli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun."

"ANKARA'YA GİTMEDİM"

"Uzunca bir süredir, yaklaşık altı aydır şöyle bir endişem var: Konuştuğum arkadaşlar ile aday adayları ile belediye başkanı arkadaşlarla, oradan edindiğim intiba ile aday olan arkadaşlar tabi ki ister istemez kendi başarıları olacaktır. Ama aday olamayan arkadaşlar için yapmadığımız, yaptırmadığımız, engel olduğumuz konusunda bir söylem veya bir irdeleme yapılabilir. Bu siyasetin doğasında olan bir şeydir. Ben Ankara'ya da gitmedim. Özellikle burada vapuru, arabalı vapuru devreye aldık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MYK'dan çıkıp, Parti Meclisi'nde değişen arkadaşlarımız var. Bu işin doğasındadır. Biz de 2004 yılında MYK'dan çıkmadık, bir başka arkadaşımız çıktı. Hatta Parti Meclisi'nden sonra biz olduk. Bunlar siyasetin dikenli yolları. Hepimiz bundan geçeceğiz. Belediye başkanlığı yapıp da, belediye başkanı olamayan arkadaşlarımız, on sene, on beş sene belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var. Osman Özgüven, Faik Tütüncüoğlu aynı şekilde. Bu parti hepimizi, bugün beni de bu ulvi makamlara, ilçemizde, Büyükşehir'de tarihe geçirecek görevlere getiren de CHP'dir. Biz partimizin, bu ulu çınarın gölgesinde siyaset yaptığımızı hiçbir zaman unutmadan o bilinçle, o insan sevgisi ve ülke sevgisi ile siyaset yapmamız gerekiyor. Arkadaşlarımızın da aynı doğrultuda hareket edeceklerini düşünüyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaoğlu: 'Bu Bir Hizmet Yarışı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement