Kulalı Eğitimcilere Afet ve Acil Durum Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Kulalı Eğitimcilere Afet ve Acil Durum Semineri Verildi

Kulalı Eğitimcilere Afet ve Acil Durum Semineri Verildi

Manisa İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü tarafından, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idareci ve personeline yönelik Afet ve Acil Durum Hazırlık Uygulamaları semineri verildi.

22.04.2014 10:10

Manisa İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü tarafından, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idareci ve personeline yönelik Afet ve Acil Durum Hazırlık Uygulamaları semineri verildi.

Kenan Evren İlkokulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, şube müdürleri, müdürlük personeli, okul idarecileri ve sivil savunma kulübü öğretmenleri katıldı.

Semineri veren Eğitim Uzmanı Ali İhsan Zeybek, "16 saatlik seminerde, katılımcılara sivil savunma hizmet ve faaliyetleri, sivil savunma tedbirleri, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlere karşı korunma yöntemleri, afet ve acil durum yönetimi, koruyucu güvenlik hizmet ve faaliyetleri, ilk yardım konularında bilgiler veriyoruz. Amacımız Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında sivil savunma, afet, acil durum, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, topyekün savunmanın gerektirdiği önlem ve hazırlık tedbirleri ile uygulanacak harekat tarzlarının belirlenmesi, savaş ve afetlerde görev ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, her türlü tehlikeye karşı önlem alınması, birlikte hareket etme ve işbirliği içinde çalışma bilinci oluşturulması" dedi.

Seminerle ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da "Eğitimde afet öncesinde doğabilecek tehlike ve risklerin belirlenmesi, eğitim ve tatbikatlarla kazanılmış afet anındaki doğru davranış biçimlerinin uygulanması, ilk yardım ve güvenli tahliye işlemlerinin aksatılmadan uygulanması afet sonrasında ise; olaya zamanında, hızlı ve etkili olarak müdahale ederek kayıpların en düşük düzeyde tutulması konuları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Haydar Kaşıkçı ise "Manisa İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü tarafından Kula'da seminerler düzenlenerek, okul müdürlerine konuyla ilgili eğitim verilecek. Okul müdürleri öğretmenlere, öğretmenler de öğrencilere Afet Acil Durum eğitimini aktaracak" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulalı Eğitimcilere Afet ve Acil Durum Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement