Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Saruhanlı'ya bağlı Sarıçam köyünde geçen yıl inşaatına başlanan Gevenlik Sulama Göleti'n yapımında sona gelindi.

20.03.2014 15:04

Saruhanlı'ya bağlı Sarıçam köyünde geçen yıl inşaatına başlanan Gevenlik Sulama Göleti çalışmalarında sona gelindi.

Köy muhtarı Osman Kabaklıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çaltepe ile Sarıçam köyü arasındaki vadide inşaatı süren göletin yapımının mayıs ayında tamamlanacağını kaydetti.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yaptırılan göletin 216 bin metrekare alanı kapsadığını ve 1 milyon 780 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Kabaklıoğlu, toplam maliyeti 9 milyon lirayı bulan göletten, Paşaköy, Sarıçam, Kalemli, Çaltepe, Tepecik, Karayenice ve Halıtlı köylerindeki yaklaşık 3 bin dekarlık tarım arazisine su vereceğini kaydetti.

- Salihli'de Atık Su Arıtma Tesisi

Salihli Belediyesi tarafından yaptırılan atık su arıtma tesisi, tamamlanarak hizmete açıldı.

İller Bankası İzmir 3.Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, törende yaptığı konuşmada, bu arıtma tesisi ile Alaşehir ve Gediz nehrinin artık kirletilmeyeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise İller Bankasından 10 yıl gibi uzun vadeli, düşük faizli kredi kullanarak tesisi yaklaşık 15 milyon liraya mal ettiklerini kaydetti.

- Salihli'de rekreasyon alanı hizmete açıldı

Durasıllı beldesinde yapımı tamamlanan rekreasyon alanı hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Uygun, törende yaptığı konuşmada, "Halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik, hizmet gönül ve yürek işidir" diye konuştu.

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ise belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu belirterek, "30 Mart yerel seçimlerinde Salihli ve Manisa başta olmak üzere tüm ilçelerde belediye başkanlıklarını kazanacağız" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement