Martılar Yolunu Şaşırdı - Son Dakika
Yerel

Martılar Yolunu Şaşırdı

Martılar Yolunu Şaşırdı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Yolbulan köyü yakınlarındaki arazide bir vatandaş tarafından uçamadığı için yakalanıp Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne teslim edilen martı, veteriner hekimlerce klinik muayenesi yapıldıktan sonra, doğal yaşamına bırakılmak üzere Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

22.04.2015 16:33

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Yolbulan köyü yakınlarındaki arazide bir vatandaş tarafından uçamadığı için yakalanıp Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne teslim edilen martı, veteriner hekimlerce klinik muayenesi yapıldıktan sonra, doğal yaşamına bırakılmak üzere Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Genellikle sahil bölgelerinde yaşayan martıların Ergani'de görülmesi görenleri hayrete düşürdü. Merkeze bağlı Yolbulan köyü yakınlarındaki arazide bir vatandaş tarafından bulunarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen martı, görenleri hayrete düşürdü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Deniz Yıldırım, "Bir vatandaşımız köyde karşılaştığı daha önce görmediği bir kuş türünün yaralı olabileceği gerekçesiyle bize başvurdu. Yaptığımız klinik muayenede bu kuşun genellikle sahil bölgelerinde yaşayan martı kuşu olduğunu ve henüz yavru olduğu için uçamadığını anladık. Bu kuşun buraya nasıl geldiğini bilemiyoruz" diye konuştu.

Veteriner hekimlerce tedavisi yapılan martı daha sonra doğal yaşamına bırakılmak üzere orman müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Martılar Yolunu Şaşırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement