Mdob, "Anlat, Şehrazat" Müzikalini Yeniden Mersinli Sanatseverlerle Buluşturacak - Son Dakika
Yerel

Mdob, "Anlat, Şehrazat" Müzikalini Yeniden Mersinli Sanatseverlerle Buluşturacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Binbir Gece Masalları'ndan sahneye uyarlanan "Anlat, Şehrazat" müzikalini yeniden sanatseverlerin beğenisine sunacak.

22.04.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Binbir Gece Masalları'ndan sahneye uyarlanan "Anlat, Şehrazat" müzikalini yeniden sanatseverlerin beğenisine sunacak.

MDOB'tan yapılan açıklamaya göre, librettosu Atilla Birkiye'ye ait "Anlat, Şehrazat" müzikali, 25 Nisan Cumartesi günü saat: 14.00'te, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneleyecek.

Orkestra şefliğini Serdar Yalçın'ın yaptığı eseri rejisör Kenan Korbek sahneye koyuyor. Eserin, dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Müzikalde başlıca rolleri ise MDOB opera sanatçıları Gülden Vurandemir, Onur Polat, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Serin Saybaşılı, Ufuk Kasar, Baran Taner, Korhan Dinçer, Hulusi Polat, Ali Ulvi Karaca, Okan Fidan, Sevil Erçak, Serkan Karagöz, paylaşıyor. Eserin reji asistanlığını Süleyman Tekin, koreografisini de Başak Özenç üstleniyor.

"Anlat, Şehrazat"  müzikali, eşinin ihaneti üzerine evlendiği tüm kadınları ertesi gün öldüren Sultan Şehriyar ile kadınları bu zulümden kurtarmak için Sultan ile evlenen Şehrazat'ın öyküsünü anlatıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mdob, 'Anlat, Şehrazat' Müzikalini Yeniden Mersinli Sanatseverlerle Buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement