Mevka 2014 Yılı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Mevka 2014 Yılı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı

Mevka 2014 Yılı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından, 2014 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantısı düzenlendi.

20.12.2013 18:09

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından, 2014 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantısı düzenlendi.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, bugüne kadar 4 çağrıyı tamamladıklarını söyledi.

"TR52 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı'nın amaçları doğrultusunda, 'Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı' ve 'Bilgi ve Teknoloji Odaklı Üretim Mali Destek Programı' kapsamında uygun proje başvurularının sunulması amacıyla, 15 milyon lira tutarında iki ayrı mali destek çağrısına çıktık" diyen Akman, şunları kaydetti:

"Bunun üzerine de 5 milyonluk güdümlü projemiz var. İnşallah onu da gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı'ndan, belediyeler ve il özel idareleri yararlanacak. İlgililer buraya, belediyelerimizin fiziki altyapılarıyla alakalı projeler sunacaklar. Bilgi ve Teknoloji Odaklı Üretim Mali Destek Programı ise 'Haydi mucitler Konya ve Karaman'a diyerek özellikle dış yatırımcıları bu bölgeye çekecek. Patent sahiplerini uygun proje vermeleri için bu programa davet ediyoruz. Programın başarılı geçmesini diliyorum."

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de Türkiye'nin ekonomik açıdan 2023'le ilgili çok büyük hedefler koyduğunu ifade etti.

Dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefine ulaşmak için kurumların beraber çalışmalar yapması gerektiğini anlatan Öztürk, "Bunlardan biri katma değeri yüksek ürünler üretmektir. Konya orta ve yüksek katma değerli ürünlerde iyi noktada. Ancak çalışmaları artırarak, daha iyi noktaya gelmek gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, "Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı" ve "Bilgi ve Teknoloji Odaklı Üretim Mali Destek Programı" ile ilgili sunumlar yapıldı.

Programlar kapsamında başvuru sahiplerinin sunacağı projelere, azami 500 bin lira destek sağlanacağı bildirildi.

Toplantıya, MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı Konya Valisi Muammer Erol, KTO ve MEVKA üyeleri katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevka 2014 Yılı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement