Milletvekili Adayları Tüfenkci ve Önalan, Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Adayları Tüfenkci ve Önalan, Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Milletvekili Adayları Tüfenkci ve Önalan, Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan seçim çalışmalarını sürdürüyor.

08.10.2015 17:41

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ziyaretleri esnasında önemli açıklamalarda bulunan Tüfenkci, AK Parti'nin iktidar hayatı boyunca her alanda iyileştirmeler sağladığına dikkat çekerken, Önalan ise 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için bir 'milat' olacağına vurgu yaptı.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu. Tüfenkci ve Önalan, 1 Kasım'da yapılacak olan seçim kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tüfenkci, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri şehit yakınları, dul ve yetimleri sahiplendiğini ifade etti. Tüfenkci, "Partimiz, şehit yakınları ve gazilerimizin hayatlarını onurluca sürdürebilmeleri için kendilerine her türlü maddi ve manevi desteği sağlamıştır. Bu kapsamda şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkı birden ikiye çıkarılarak, bu hakkı kullanabilecekler içerisine şehitlerin eşi, çocuğu ve kardeşinin yanı sıra anne ve babası da eklenmiştir. Şehit olan erbaş ve erlerin anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartı kaldırılmıştır. Şehitlerimizin anne ve babasına ödenen maaşa bir alt taban (asgari ücretin net tutarı kadar) getirilmiş ve maaşlarında artış sağlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

"EKSİKLİK, AKSAKLIK VE EŞİTSİZLİKLERİ GİDERDİK"

Konuşmasını şehit yakınları ve gazilere verilen desteklerden örnekler vererek sürdüren Tüfenkci, eksiklik, aksaklık ve eşitsizlikleri giderdiklerini söyledi. Tüfenkçi, "Şehit yakınları ile gazilere ödenen maaşlarda emsal maaş uygulaması ile ilgili eksiklik, eşitsizlik ve aksaklıklar giderilmiştir. Terör nedeni ile şehit veya gazi olmuş erbaş ve erlerin kendilerine veya yakınlarına aylık bağlanırken eğitim durumuna bakılmaksızın maaşlarında iyileştirme yapılmıştır. Böylelikle terör nedeni ile şehit veya gazi olan erbaş ve erlerin aylık hesaplanmasında pozitif ayrımcılık ilkesi gözetilmiş ve aylıklarında artış sağlanmıştır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ama şunu özellikle vurgulamak isterim: AK Parti iktidarı 13 yıl boyunca her alanda iyileştirmeler sağlamıştır. Bundan sonraki süreçte de bu imkanlar sağlanacaktır."

250 LİRA TAKSİTLE EV İMKANI

AK Parti'nin her alanda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştığını dile getiren Tüfenkci, düşük gelirlilere 250 TL taksitle ev imkanı sunacaklarını kaydetti.

Tüfekçi, "Yeni seçim vaadimizde emeklilerimizi, dar gelirli vatandaşlarımızı, Kore ve Kıbrıs gazilerimizi 250 TL taksitle ve TOKİ aracılığıyla ev sahibi yapmayı planlıyoruz. İnşallah iktidara gelip, bu planı gerçekleştirdiğimizde emeklilerimize ve dar gelirleri kardeşlerimize 250 TL taksitle ev verme çalışmamız olacak. AK Parti milletle beraber üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyor, yapmaya da devam edecek" şeklinde konuştu.

"VEBALİ ÜZERİMİZE OLUR"

Milletvekili Tüfenkci terörle mücadele konusuna da değinerek, terörle mücadelenin başarıya ulaşması için herkese büyük görevler düştüğünü vurguladı. Tüfenkci, "Ülkemiz terörle mücadele ediyor ve özellikle terörün belini kırmak için topyekun bir çalışma yapılıyor. Şehit düşen canlarımız var. Bu mücadelenin başarıya ulaşması için, 7 Haziran'dan daha da güçlü bir şekilde siyasi kararlılıkla üzerinde durulması gerekiyor. Eğer tek başına ve güçlü bir siyasi istikrarı yakalayamazsak, siyasi iradeyi o cephede savaşanların, terörle mücadele edenlerin arkasında, destek veremezsek, gerçekten vebali üzerimize olur" sözlerini kaydetti.

"1 KASIM BİR MİLAT OLACAK"

Tüfenkci ve Önalan, daha sonra Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan "Ben şu an evimdeyim. Temellerimizin atıldığı, dava şuurunun temellerinin atıldığını yerdeyiz. Üstad Necip Fazıl'ın izinde yürüyenler olarak, 'Zaman bizdedir ve mekan bize emanettir' şuuruyla hareket eden bir gençlik gördüğüm için ayrıca mutluyum" şeklinde konuştu. Önalan 1 Kasım'ın Türkiye için bir milat olacağını kaydetti. Önalan, "Seçim beyannamemizin odağında 'insan' onuru var. Faizsiz kredi, vergi kolaylığı sağlayacağız. Esnafa faizsiz kredi vereceğiz, teşvik kapsamını genişleteceğiz. Herkese yurt imkanı sağlayacağız. Biz söz veriyoruz, bunların hepsi yapılabilecek vaatler. Bu noktada hep birlikte omuz omuza vereceğiz ve 2002'den beri yürüyen milli irade kervanını durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek inşallah" ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Tüfenkci ise AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana gençlerle yol yürüyen ve gençlerle yol yürümekten büyük onur duyan bir parti olduğunu söyledi. Tüfenkci, "Gençlerin 18 yaşında seçme hakkını kullanması ve bundan sonrada inşallah iktidar olursak 18 yaşında da seçilme hakkını elde edebileceği bir iktidarı vaat ediyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Adayları Tüfenkci ve Önalan, Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement