Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

TOKAT / Tokat ve Elazığ'da Memur-Sen ve bağlı sendikaların üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

18.05.2015 15:04

TOKAT/ Tokat ve Elazığ'da Memur-Sen ve bağlı sendikaların üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Tokat Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan sendika üyeleri, "Mursi'ye selam direnişe selam", "Zalim Sisi, Mısır'dan defol" sloganları atarak, tekbir getirdi.

Grup adına konuşan Diyanet-Sen Tokat Şubesi üyesi Gülsüm Altuntaş, Mursi ve Mısır halkına karşı verilen hukuksuz kararları ve saldırıları şiddet kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Darbecilerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini belirten Altuntaş, "Zulme sessiz kalmadan meydanları terk etmeyip binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz" dedi.

Mursi dahil tüm İhvan tutuklularının serbest bırakılmasını isteyen Altuntaş, Muhammet Mursi'nin göreve iadesi sağlanarak darbenin askeri ve sivil tüm aktörlerinin yargılanması gerektiğini kaydetti.

Grup, konuşmanın ardından dağıldı.

Protestoya, AK Parti Tokat milletvekili adayı Fatma Gaye Güler de katıldı.

Elazığ

Memur-Sen Elazığ Şubesi üyeleri de Öğretmenevi'nde bir araya gelerek, idam kararlarını kınadı.

Ellerinde dövizlerle Mısır yönetimi aleyhine slogan atan grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Ergen, darbe hukukunun Mursi, Bedii ve Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi için verdiği idam kararlarının, görüş alınması için müftülüğe gönderildiğini hatırlattı.

"Mursi ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" diyen Ergen, Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezaların teslim alamayacağını belirtti.

Ergen, "Mısır'a ve Ortadoğu'ya özgürlük, direnişle gelecek. Mısır halkının izzetli duruşu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz. Siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz. Baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz" diye konuştu.

Mısır müftüsüne seslenen Ergen, "Ey müftü, hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Aksi halde vicdan hesabından kurtulamayacaksın" dedi.

Gruptakiler atılan sloganların ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement