Muş'taki Kız Çocukları Okula Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Muş'taki Kız Çocukları Okula Kazandırılacak

Muş\'taki Kız Çocukları Okula Kazandırılacak

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (IPA) IV. bileşeninin ’Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması’ kapsamında 5 projenin hibe desteği almaya hak kazandığı açıklandı.

01.10.2015 12:03

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (IPA) IV. bileşeninin 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' kapsamında 5 projenin hibe desteği almaya hak kazandığı açıklandı.

AB Projeleri kapsamında hibe desteği alarak yürütülecek olan projelerin tanıtımı Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Muş Valisi Seddar Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve davetlerin katıldığı programda konuşan Muş Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ofisi Koordinatörü Murat Aykan, 961 bin 655 Euro hibe desteği sağlanacak olan 5 proje ile 904 veliye çeşitli eğitimler verilerek 525 kız çocuğunun okula kazandırılması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Muş Valisi Seddar Yavuz ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin özellikle bütün bireylerinin eğitim hakkından en üst seviyede faydalanması noktasında çok çaba sarf ettiğini söyledi. Zaman zaman örf, adet, inanış, coğrafi ya da diğer şartlar vesilesi ile eğitim hakkını tam kullanamayan çocukların olduğunu da kaydeden Yavuz, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çocuklarımızın eğitime kazandırılması için gösterdiği çabayı memnuniyetle müşahide ediyorum. Özellikle kız çocuklarımızın eğitime kazandırılması ve çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim alarak bu ülkenin kaderine etki ederek iyi insan, iyi vatandaş olarak yetişmelerine bende bu ilin valisi olarak önem vereceğim. Muş şu anda baktığımızda devletimizin önemli yatırımlar yaptığı bir ilimizdir. Ümit ediyorum ki bu fiziki yatırımların özellikle okullaşma noktasında önemli bir etkisi olacağını değerlendiriyorum. Çünkü cazip eğitim kurumları çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarına vesile olacaktır. Bizim hedefimiz çocuklarımızın iyi insan, iyi vatandaş ve mutlu bir birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Yoksa eğitim kurumlarına devam eden bireylerin davranışlarında olumlu gelişmeler yoksa eğitim yapmadığımız anlamına gelir. Eğitimcilerden beklentimiz sadece öğretim yapmanız değil, aynı zamanda eğitimde sağlamanızdır" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, "Bu projelerin ilimiz adına çok önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. İlimizde ilkokuldan ortaokula ve ortaokuldan liseye geçişlerde okuldan kopmalara yaşanıyor. Okula devam eden öğrenci sayısı azalıyor. Halen bazı köylerimizde kız çocukları okula gitmiyor. Bunun için defalarca muhtarlarla görüştük ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taşıma sistemi ile bu konuda önemli bir başarı sağlayacağımıza inanıyorum. Ayrıca bu projelerle de okullaşma oranında önemli bir artış yaşanacağına inanıyorum. Bu projeler sayesinde öğrencilerde, ailelerde bilinçlenecek ve ilimiz eğitimine katkı sağlanacak" diye konuştu.

Düzenlenen tanıtım programında hibe desteği alarak tanıtımı yapılan proje ve uygulayıcı okulların Merkez Serinova YBO 'Gül Anne Okuldayım', Hasköy Kadir Rezzan Has Kız YBO 'Bir Çiçek Daha Açsın', Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi 'Bende Okumak İstiyorum', Bulanık Kız YBO 'Bu Kız', Varto Çok Programlı Lise ise 'Umudum Yarınlar' projesi olduğu kaydedildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'taki Kız Çocukları Okula Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement